Connect+ verhuist logistiek naar Gent

Shutterstock

Elektronicaholding Connect+, moeder van onder meer Exellent en Selexion, brengt zijn logistieke activiteiten naar de haven van Gent. Door de e-commercegroei vorig jaar barstten de huidige warenhuizen in Brugge uit hun voegen.

 

Magazijnruimte was bottleneck

Connect+ neemt nieuwe, grotere magazijnen in gebruik in de haven van Gent. Met name door de coronapandemie luidde 2020 een digitale versnelling in voor het bedrijf, dat zo’n duizend handelaars groepeert onder merken zoals Selexion, Expert en CompuDeals. Daardoor stootte de groep evenwel snel op de grenzen van haar groei: de logistieke capaciteit bleek onvoldoende.

 
“In 2020 verwerkten we niet enkel een groter volume dan ooit tevoren, ook het aantal verwerkte stuks per dag steeg naar absolute recordhoogtes, waardoor onze opslagruimte vaak overvol kwam te staan. Om de concurrentie met de grootwinkelbedrijven en internetreuzen te blijven voeren, en onze vakhandelaars de beste omnichannelservice te kunnen blijven bieden, hebben we besloten onze warehousing-activiteiten over te brengen naar een nieuwe, grotere locatie in de haven van Gent: Ghent Logistic Campus. Zo verhogen we niet enkel onze eigen capaciteit, ook onze partners krijgen meer ruimte en versnelling in processen aangeboden,” vertelt CEO Gert Van Gestel.


De verhuis is medio 2021 voorzien. Voor de uitbating van het nieuwe logistieke center, gaat Connect+ samenwerken met Bleckmann, dat deel uitmaakt van de Netlog Logistics Group. De hoofdkantoren van het bedrijf blijven wel in Brugge gevestigd. In eerste instantie betrekt Connect+ een unit van 20.000 m² in de 145.994 m² grote Ghent Logistic Campus – momenteel in de eerste bouwfase – met de mogelijkheid om in een latere fase verder uit te breiden naar een vestiging van 30.000 m². De ambitie is alvast groot: Van Gestel wil de vakhandelaars er “de grootste beschikbare voorraad bieden binnen de Benelux”.