Coolblue is er voortaan ook in het Engels

Coolblue is er voortaan ook in het Engels
© Coolblue

Elektronicaretailer Coolblue lanceert zijn website en app nu ook in het Engels. Het zegt daarmee Engelstalige klanten in de Benelux beter te willen bedienen. Van een stap richting buitenland is (nog) geen sprake, klinkt het.

 

Prelude voor internationale expansie?

Vanaf nu kunnen klanten in Nederland en België ook in het Engels bestellen bij online retailer Coolblue. Het e-commercebedrijf biedt klanten een volledig Engelstalige klantreis: de website en app, maar ook mails en klantenservice zijn voortaan in het Engels beschikbaar. 

 

De retailer heeft er momenteel niet expliciet de bedoeling mee om verder te internationaliseren: “We weten dat het Engels in Nederland de tweede, en in België de derde taal is. Een logische stap dus om na het Frans, onze klantreis te vertalen naar het Engels”, zegt oprichter Pieter Zwart. 

 

Eigen vertaalbureau

De vertalingen zijn allemaal binnenshuis gebeurd: Coolblue is voor de gelegenheid een eigen vertaalbureau gestart. De onlineretailer wil daarmee content van hoge kwaliteit garanderen. “Ondertussen blijven we luisteren naar onze Engelstalige klanten. Zo kunnen we elke dag een beetje beter worden,” aldus nog Zwart.

 

Coolblue haalde met zijn e-commerce en negen fysieke winkels in België en Nederland vorig jaar een omzet van 1,2 miljard euro. Het is één van de grootste e-commercebedrijven in de Benelux.