Coolblue geeft medewerkers aandelen cadeau

Shutterstock.com

Coolblue heeft meer dan 3000 werknemers begin dit jaar beloond met aandelen. Iedereen die in januari minstens een jaar aan de slag was bij de webwinkel, kreeg het extraatje.

 

"Uitzonderlijk jaar"

Volgens het FD hebben de werknemers van het Nederlandse bedrijf nu een gezamenlijk belang van 0,18%. De kostprijs van de operatie zou 2,6 miljoen euro bedragen, ofwel 867 euro per personeelslid. Het betekent ook dat Coolblue begin dit jaar ongeveer 1,4 miljard euro waard was.

 

Met het gebaar wilde Coolblue het personeel bedanken voor de inzet en flexibiliteit tijdens het coronajaar, stelt een woorevoeder van de onderneming. “Zeker voor Coolblue was 2020 een heel bijzonder jaar. Niet alleen voor de medewerkers die moesten thuiswerken, maar ook voor onze mensen op de bussen, in het magazijn en bij de klantenservice.”

 

Dat het bijzonder druk was bij de webwinkel, blijkt ook uit de onlangs vrijgegeven jaarcijfers. De omzet van Coolblue steeg afgelopen jaar met ruim een derde tot twee miljard euro. Ook de brutobedrijfswinst ging fors omhoog en steeg naar 114 miljoen euro.