Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet | RetailDetail

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet
Foto: Coolblue

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

 

Derde meer omzet en winst

In 2017 haalde Coolblue 311 miljoen euro omzet op de Belgische markt, goed voor een stijging van maar liefst 27% ten opzichte van 2016. Ook de winst steeg met een derde (+32%). De klanttevredenheidsindicator NPS, een statistiek die Coolblue strategisch erg belangrijk vindt, piekte dan weer op 70. Als oorzaak voor de groei geeft de Nederlandse retailer op dat het bedrijf continu investeert in haar klantproposities. Zo maakte Coolblue het voorbije jaar zijn intrede op de Franstalige markt: er is nu ook een Franstalige website en klantenservice voor Belgische klanten. 

 

Dit jaar start ook de witgoedbezorgservice CoolblueBezorgt in Franstalig België: Coolblue maakt bekend hiervoor lokale depots te zullen openen. De dienst, die vorig jaar werd geïntroduceerd, slaat immers aan: CoolblueBezorgt heeft ondertussen ruim 40 bestelwagens, 75 bezorgers en twee depots in Antwerpen en Gent. In het derde kwartaal van dit jaar wordt daarnaast nog de fietsbezorgservice CoolblueFietst naar België gebracht.

 

Het omnichannelbedrijf zet steeds meer in op de Belgische markt los van de Nederlandse. Zo maakt het pas sinds kort eigen jaarcijfers bekend per land en kreeg de Belgische afdeling vorig jaar ook een groter nieuw hoofdkantoor in Berchem. Er werden 185 nieuwe medewerkers aangenomen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.   

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Matthias De Clercq van Coolblue naar Nexxworks

06/07/2018

Matthias De Clercq, de Belgische topman van Coolblue, verlaat het bedrijf om op 17 juli commercieel directeur te worden bij consultancybedrijf Nexxworks.