Coolblue opent 5 nieuwe winkels in 2019

Foto: Coolblue

Coolblue opent vijf nieuwe fysieke winkels in 2019, waaronder voor het eerst ook in het Franstalig landsgedeelte. Brussel krijgt een eigen winkel, maar er wordt ook gekeken naar steden zoals Luik en Charleroi.

 

Op zoek naar locaties in Gent, Luik en Charleroi

Als een van de eerste online retailers die ook fysieke winkels begon te openen en zo de stap naar omnichannel zette, zet Coolblue na een periode van relatieve stilte zijn fysieke expansie verder: nog dit jaar opent de Nederlandse elektronicaretailer vijf nieuwe winkels in de Benelux.

 

Openingen in Tilburg (waar een XXL-winkel komt) en Brussel zijn al bevestigd, maar de retailer kijkt daarbij ook naar locaties in Gent, Luik en Charleroi. Dat maakte vastgoedverantwoordelijke Jos Groenendijk bekend op het congres Winkellocatiemarkt België 2019 van SPRYG Real Estate Academy.

 

“Het klopt dat we vijf nieuwe winkels willen openen in België en Nederland dit jaar, waarvan een in Brussel en een in Tilburg, maar verder zijn we nog op zoek naar locaties”, bevestigt woordvoerder Ottelien Van Pelt tegenover RetailDetail. “We kijken naar verschillende steden, waaronder Gent, Luik en Charleroi. Maar er zijn dus nog geen vastliggende locaties.”

 

"Steen in de ruit" blijft werken

Coolblue ziet in de toekomst vooral groei op de Waalse markt. Vorig jaar lanceerde de e-commercespeler na een Franstalige (sinds 2017) ook een Engelse website. Toch wil de retailer ook nog een winkel openen in de Gentse binnenstad, ter aanvulling van de al bestaande vestiging in Lochristi, aangezien Coolblue sterker aanwezig wil worden in grote steden. De binnensteden zouden immers een ander publiek bereiken dan de stadsrand.

 

Het steen-in-de-ruit-principe van Coolblue-oprichter Pieter Zwart blijft zo ook geldig: in de regio’s waar er fysieke winkels zijn, stijgt ook de online omzet omdat mensen er vertrouwen hebben dat ze ergens terechtkunnen als er iets mis is. In de fysieke winkels vangt de retailer ook een deel van de verzend- en retourkosten op, door klanten er te laten ophalen of terugbrengen, en worden smartphones ook ter plaatse gerepareerd