Coolblue opent grootste vestiging ooit in Brussel

Opening winkel van retailer Coolblue in Brussel
Foto: Mindshake

Coolblue opent vandaag de deuren van zijn Brusselse winkel op de Louizalaan: het is de veertiende fysieke winkel van de elektroverkoper en meteen ook de grootste vestiging in de Benelux - en de eerste waar klanten ook in het Frans terecht kunnen.

 

Eerste (ook) Franstalige winkel

De nieuweling is er een van formaat: de vestiging heeft een oppervlakte van 2.600 m², stelt vijftig mensen tewerk en laat consumenten meer dan duizend producten zelf ervaren. Productspecialisten per categorie geven er desgewenst advies. Net zoals in andere winkelpunten van de keten, kunnen consumenten er ook hun smartphone of tablet laten repareren. 

 

Coolblue heeft zijn Brusselse vestiging bovendien een aantal primeurs meegegeven: de nieuwe winkel is zijn grootste vestiging in de Benelux en tevens de eerste winkel waar klanten ook in het Frans terecht kunnen. Consumenten kunnen er ook in het Engels en uiteraard gewoon in het Nederlands worden geholpen, stipt de retailer aan. Sinds 2017 heeft Coolblue al een Franstalige webshop en app, maar er was nog geen fysieke aanwezigheid op Franstalig gebied.

 

Bezorging met de fiets

Na de winkelopening in Leiden is Brussel de tweede van zes winkels die de retailer dit jaar wil openen. "We weten dat onze klanten vaak al een idee hebben welk product ze willen, maar het zelf eerst nog even willen ervaren. Zoek je een tv, dan wil je die eerst zelf zien. Zoek je een draadloze speaker, dan wil je eerst horen hoe die écht klinkt", verklaart Camille Depuydt, manager van Coolblue België.

 

De Brusselse vestiging wordt bovendien een uitvalsbasis voor CoolblueFietst, de eigen bezorgservice voor kleine producten. In en rond de Coolblue-winkel in Zaventem - en dus ook in bepaalde delen van Brussel - werden al bestellingen geleverd met de fiets, maar nu wordt dit bezorgingsgebied fors uitgebreid. De eerste leveringen zijn volgens Depuydt vandaag al gebeurd.