Coolblue stapt in groene energie

Coolblue

Coolblue levert naast elektronica voortaan ook de stroom waar die toestellen op werken. Het bedrijf koopt ServiceHouse, een Nederlandse handelaar in groene energie.

 

Logische volgende stap

Als elektronicaretailer is de diversificatie naar stroom volgens Coolblue een logische stap. “Bij Coolblue kunnen klanten al terecht voor de aankoop en installatie van zonnepanelen om hun eigen energie op te wekken. Ook kunnen ze vrijwel alles bestellen wat een stekker heeft of oplaadbaar is. De retailer weet dan ook als geen ander hoeveel energie deze apparaten verbruiken en hoe klanten energie kunnen besparen”, klinkt de redenering van het bedrijf.


Daarom heeft de retailer nu het energiebedrijf ServiceHouse overgenomen, dat software ontwierp om op een lucratieve en efficiënte manier energie te verhandelen. Dat laat de e-commercespeler vanaf vandaag toelaat om Nederlandse zonne- en windenergie en CO2-gecompenseerd gas te leveren aan particulieren in Nederland.

 

Kortingen op de webshop

Coolblue Energie belooft goedkoper en groener te zijn dan andere leveranciers, omdat de nieuwe dochterafdeling klanten ook gaat helpen om minder energie te verbruiken. Niet alleen krijgen klanten inzicht in hun verbruik en advies over hoe ze energie kunnen besparen, de Nederlandse retailer doet ook slim aan cross-selling: klanten krijgen “exclusieve korting” op energiezuinige en -besparende producten, zonnepanelen en laadpalen.


Het zou momenteel wel om een testfase gaan, want de overname wacht nog op goedkeuring van de marktautoriteiten. Op dit moment is Coolblue Energie enkel in Nederland beschikbaar, maar op termijn komt de dienst volgens BusinessAM vermoedelijk ook naar België.