Derde Leapp-vestiging geopend in Hasselt | RetailDetail

Derde Leapp-vestiging geopend in Hasselt

Derde Leapp-vestiging geopend in Hasselt

Leapp, de Nederlandse keten van refurbished Apple-producten, heeft dit weekend zijn derde Belgische vestiging geopend, in het centrum van Hasselt. Nog net op tijd voor de lucratieve eindejaarsperiode.

50% hoger bestedingsniveau in december

Leapp heeft zaterdag zijn derde Belgische vestiging geopend, de eerste in Limburg. De keuze voor de Limburgse hoofdstad is volgens Werner Bruyns, COO van Leapp België, geen toeval. "We weten, onder andere via de bestellingen op de website, dat er in Limburg voor ons een groot potentieel cliënteel is. Bovendien behoort Hasselt tot de top-5 van Belgische winkelsteden en is het gewoon een heel leuke en warme stad."

 

De opening komt net op tijd om nog een graantje mee te pikken van de eindejaarsverkoop. "De klanten weten ons goed te vinden, vooral net voor de eindejaarsfeesten", zegt Marcus van Elk, Chief Marketing Officer van Leapp. "Het bestedingsniveau in december ligt gemiddeld zo'n 50% hoger. Als we normaal ongeveer 3.500 units per maand verkopen, gaan er in december zo'n 8.000 toestellen over de toonbank."

 

Eén van Nederlands snelst groeiende bedrijven

Leapp - de merknaam is een anagram van Apple - werd opgericht in 2011. Het bedrijf werd eergisteren nog gekroond tot een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Intussen beschikt de multichannelretailer in eigen land over een webshop en 11 winkelpunten (ook al gisteren opende nummer elf in Arnhem).

 

Sinds maart van dit jaar is de keten ook aanwezig in België met een webshop en vestigingen in de Antwerpse Kloosterstraat, op de Brabantdam in Gent en nu dus ook in Hasselt (Hemelrijk 4). Voorts beschikt Leapp ook in Duitsland al over één winkelpunt, meer bepaald in Düsseldorf. Eind volgend jaar wil het bedrijf 50 fysieke winkels operationeel hebben, waarvan 7 tot 10 in België alleen al. Het aantal medewerkers zal in die periode stijgen van 120 naar 250 à 350.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Slimme koelkast Samsung bestelt bij Albert Heijn

14/03/2018

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerken voor online boodschappen: de nieuwe koelkasten van Samsung laten je vanop afstand in de koelkast kijken, waarna je met de Appie-app meteen de ontbrekende boodschappen kan bestellen.

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

12/03/2018

Saturn opende vandaag Europa's allereerste kassaloze elektronicawinkel in Oostenrijk. De voormalige Metro Group-keten biedt zijn klanten het gebruikelijke advies bij aankoop, maar betalen moet gebeuren via een app.

Online en offline prijzen Media Markt gelijk getrokken

26/02/2018

Ceconomy gaat de online en offline prijzen bij Media Markt en Saturn gelijktrekken. De digitale prijskaarten die al een tijdje te vinden zijn in de winkels maken dat mogelijk, omdat die in real-time kunnen worden aangepast.

Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Back to top