Derde Leapp-vestiging geopend in Hasselt | RetailDetail

Derde Leapp-vestiging geopend in Hasselt

Derde Leapp-vestiging geopend in Hasselt

Leapp, de Nederlandse keten van refurbished Apple-producten, heeft dit weekend zijn derde Belgische vestiging geopend, in het centrum van Hasselt. Nog net op tijd voor de lucratieve eindejaarsperiode.

50% hoger bestedingsniveau in december

Leapp heeft zaterdag zijn derde Belgische vestiging geopend, de eerste in Limburg. De keuze voor de Limburgse hoofdstad is volgens Werner Bruyns, COO van Leapp België, geen toeval. "We weten, onder andere via de bestellingen op de website, dat er in Limburg voor ons een groot potentieel cliënteel is. Bovendien behoort Hasselt tot de top-5 van Belgische winkelsteden en is het gewoon een heel leuke en warme stad."

 

De opening komt net op tijd om nog een graantje mee te pikken van de eindejaarsverkoop. "De klanten weten ons goed te vinden, vooral net voor de eindejaarsfeesten", zegt Marcus van Elk, Chief Marketing Officer van Leapp. "Het bestedingsniveau in december ligt gemiddeld zo'n 50% hoger. Als we normaal ongeveer 3.500 units per maand verkopen, gaan er in december zo'n 8.000 toestellen over de toonbank."

 

Eén van Nederlands snelst groeiende bedrijven

Leapp - de merknaam is een anagram van Apple - werd opgericht in 2011. Het bedrijf werd eergisteren nog gekroond tot een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Intussen beschikt de multichannelretailer in eigen land over een webshop en 11 winkelpunten (ook al gisteren opende nummer elf in Arnhem).

 

Sinds maart van dit jaar is de keten ook aanwezig in België met een webshop en vestigingen in de Antwerpse Kloosterstraat, op de Brabantdam in Gent en nu dus ook in Hasselt (Hemelrijk 4). Voorts beschikt Leapp ook in Duitsland al over één winkelpunt, meer bepaald in Düsseldorf. Eind volgend jaar wil het bedrijf 50 fysieke winkels operationeel hebben, waarvan 7 tot 10 in België alleen al. Het aantal medewerkers zal in die periode stijgen van 120 naar 250 à 350.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Matthias De Clercq van Coolblue naar Nexxworks

06/07/2018

Matthias De Clercq, de Belgische topman van Coolblue, verlaat het bedrijf om op 17 juli commercieel directeur te worden bij consultancybedrijf Nexxworks.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.