Derde Leapp-vestiging geopend in Hasselt

Derde Leapp-vestiging geopend in Hasselt

Leapp, de Nederlandse keten van refurbished Apple-producten, heeft dit weekend zijn derde Belgische vestiging geopend, in het centrum van Hasselt. Nog net op tijd voor de lucratieve eindejaarsperiode.

50% hoger bestedingsniveau in december

Leapp heeft zaterdag zijn derde Belgische vestiging geopend, de eerste in Limburg. De keuze voor de Limburgse hoofdstad is volgens Werner Bruyns, COO van Leapp België, geen toeval. "We weten, onder andere via de bestellingen op de website, dat er in Limburg voor ons een groot potentieel cliënteel is. Bovendien behoort Hasselt tot de top-5 van Belgische winkelsteden en is het gewoon een heel leuke en warme stad."

 

De opening komt net op tijd om nog een graantje mee te pikken van de eindejaarsverkoop. "De klanten weten ons goed te vinden, vooral net voor de eindejaarsfeesten", zegt Marcus van Elk, Chief Marketing Officer van Leapp. "Het bestedingsniveau in december ligt gemiddeld zo'n 50% hoger. Als we normaal ongeveer 3.500 units per maand verkopen, gaan er in december zo'n 8.000 toestellen over de toonbank."

 

Eén van Nederlands snelst groeiende bedrijven

Leapp - de merknaam is een anagram van Apple - werd opgericht in 2011. Het bedrijf werd eergisteren nog gekroond tot een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Intussen beschikt de multichannelretailer in eigen land over een webshop en 11 winkelpunten (ook al gisteren opende nummer elf in Arnhem).

 

Sinds maart van dit jaar is de keten ook aanwezig in België met een webshop en vestigingen in de Antwerpse Kloosterstraat, op de Brabantdam in Gent en nu dus ook in Hasselt (Hemelrijk 4). Voorts beschikt Leapp ook in Duitsland al over één winkelpunt, meer bepaald in Düsseldorf. Eind volgend jaar wil het bedrijf 50 fysieke winkels operationeel hebben, waarvan 7 tot 10 in België alleen al. Het aantal medewerkers zal in die periode stijgen van 120 naar 250 à 350.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Computerwebwinkel Afuture opgedoekt

18/09/2017

Enkele maanden geleden ging webshop Afuture failliet, maar dankzij Beat-it was er wel sprake van een doorstart. Nu heeft de nieuwe eigenaar toch besloten om er definitief de stekker uit te trekken.

Ceconomy (ex-Metro) groeit vooral online

31/08/2017

Ceconomy, dat ontstond na de splitsing van de Metro Group en onder andere de activiteiten van Media Markt en Saturn omhelst, groeide in het eerste onafhankelijke kwartaal met net iets meer dan een procent.

Krijgt smartphonemaker HTC een nieuwe eigenaar?

28/08/2017

Het Taiwanese technologiebedrijf HTC is mogelijk op zoek naar een nieuwe eigenaar. Het bedrijf heeft het immers steeds moeilijker om te concurreren met andere bedrijven in de sector.

Werner Bruyns verlaat Leapp

25/08/2017

Werner Bruyns, COO België bij Leapp, zal per direct het bedrijf verlaten. Dat heeft RetailDetail zopas uit goede bron vernomen. Meer informatie rond het vertrek van Bruyns is nog niet bekend. 

Vanden Borre opent shop-in-shop in Fnac Groenplaats

17/08/2017

Elektronicaketen Vanden Borre heeft gisteren een eerste shop-in-shop geopend bij Fnac. De keuze viel daarbij op de vestiging van de Franse multimediaketen aan de Antwerpse Groenplaats in het Grand Bazar Shopping Center.

12 jaar cel geëist tegen vicevoorzitter Samsung

07/08/2017

De aanklagers in de corruptiezaak rond Samsung hebben maar liefst twaalf jaar cel geëist voor Jay Y. Lee, de voormalige vicevoorzitter en eigenlijke topman van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Hij wordt beticht van omkoping en verduistering.

Back to top