Derde Leapp-vestiging geopend in Hasselt

Derde Leapp-vestiging geopend in Hasselt

Leapp, de Nederlandse keten van refurbished Apple-producten, heeft dit weekend zijn derde Belgische vestiging geopend, in het centrum van Hasselt. Nog net op tijd voor de lucratieve eindejaarsperiode.

50% hoger bestedingsniveau in december

Leapp heeft zaterdag zijn derde Belgische vestiging geopend, de eerste in Limburg. De keuze voor de Limburgse hoofdstad is volgens Werner Bruyns, COO van Leapp België, geen toeval. "We weten, onder andere via de bestellingen op de website, dat er in Limburg voor ons een groot potentieel cliënteel is. Bovendien behoort Hasselt tot de top-5 van Belgische winkelsteden en is het gewoon een heel leuke en warme stad."

 

De opening komt net op tijd om nog een graantje mee te pikken van de eindejaarsverkoop. "De klanten weten ons goed te vinden, vooral net voor de eindejaarsfeesten", zegt Marcus van Elk, Chief Marketing Officer van Leapp. "Het bestedingsniveau in december ligt gemiddeld zo'n 50% hoger. Als we normaal ongeveer 3.500 units per maand verkopen, gaan er in december zo'n 8.000 toestellen over de toonbank."

 

Eén van Nederlands snelst groeiende bedrijven

Leapp - de merknaam is een anagram van Apple - werd opgericht in 2011. Het bedrijf werd eergisteren nog gekroond tot een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Intussen beschikt de multichannelretailer in eigen land over een webshop en 11 winkelpunten (ook al gisteren opende nummer elf in Arnhem).

 

Sinds maart van dit jaar is de keten ook aanwezig in België met een webshop en vestigingen in de Antwerpse Kloosterstraat, op de Brabantdam in Gent en nu dus ook in Hasselt (Hemelrijk 4). Voorts beschikt Leapp ook in Duitsland al over één winkelpunt, meer bepaald in Düsseldorf. Eind volgend jaar wil het bedrijf 50 fysieke winkels operationeel hebben, waarvan 7 tot 10 in België alleen al. Het aantal medewerkers zal in die periode stijgen van 120 naar 250 à 350.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fnac Vanden Borre start werken aan gezamenlijk distributiecentrum

17/01/2018

In Willebroek gaan de werken aan een nieuw distributiecentrum voor Fnac en Vanden Borre van start. Het is de volgende stap in de integratie van de twee ketens, die sinds de fusie van Darty en Fnac tot dezelfde groep behoren.

Samsung mikt op recordwinst in vierde kwartaal

09/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft in voorlopige kwartaalresultaten aangegeven dat het uitgaat van een recordwinst voor het vierde kwartaal van 2017. Toch lijkt het niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen.

Medeoprichter MediaMarkt overleden

28/12/2017

Erich Kellerhals, een medeoprichter van elektronicaketen MediaMarkt, is op kerstdag overleden. De Duitser legde in 1979 de basis van wat later zou uitgroeien tot een van de grootste elektroketens wereldwijd. Erich Kellerhals werd 78.

Verwachtingen rond iPhone X teruggeschroefd

26/12/2017

Analisten hebben hun verwachtingen rond de iPhone X voor het komende kwartaal verlaagd. Naar verwachting zullen er slechts 25 miljoen toestellen besteld worden, terwijl er in het huidige kwartaal 30 miljoen horen te worden verkocht.

Online drijvende factor voor moederbedrijf Media Markt

19/12/2017

In het boekjaar 2016/2017 is de omzet van CECONOMY, het nieuwe moederbedrijf van Media Markt en Saturn, met 1,3% gegroeid. Daarbij was vooral de online omzet een drijvende factor.

Telenet opent flagshipstore op Antwerpse Meir

15/12/2017

Telecombedrijf Telenet heeft gisteren in Antwerpen op de Meir een flagshipstore geopend met een volledig nieuw winkelconcept. Telenet noemt het zelf een belevingswinkel, waar klanten veel meer kunnen dan enkel shoppen.

Back to top