Dit is beleving 2.0 volgens Media Markt | RetailDetail

Dit is beleving 2.0 volgens Media Markt

Dit is beleving 2.0 volgens Media Markt

De winkel als pretpark: met een doorgedreven belevingsstrategie countert Media Markt de online concurrentie. In de nieuwe testwinkels in Wilrijk en Eindhoven kunnen shoppers de recentste elektronische snufjes uitproberen.

Virtualrealitytoepassingen

Robot Pepper heet de shoppers welkom bij de inkom in Wilrijk, een collega-robot rijdt tussen de rekken om bestellingen van de afdeling naar de kassa te transporteren. Je kan er gamen met de nieuwste gear, je haar laten stylen, of een cappuccino degusteren die volgens de regels van de kunst werd gemaakt door een échte barista. Een dj zorgt voor de soundtrack bij het winkelen, een kok tovert hapjes uit de nieuwste keukentoestellen, die je uiteraard in de winkel kan kopen. Je ziet een chocoladeprinter in werking en je ervaart de gekste virtualrealitytoepassingen. 

 

Je koelkast of wasmachine laten personaliseren met een leuke print? Een drone in de lucht houden? Dat kan hier allemaal. En natuurlijk vind je er de allernieuwste elektronische snufjes, zoals de verbazend dunne LG Signature W OLED televisie (2,57 mm!) of zo’n intelligente koelkast met aanraakscherm. Jonge startups uit binnen- en buitenland krijgen bovendien de kans om hun laatste en nieuwste ideeën voor te stellen in innovatiepaviljoenen.

 

Een speeltuin

De nieuwe Media Markt is dus een echte speeltuin voor elektronicaliefhebbers: met deze doorgedreven belevingsstrategie wil de retailer de online concurrentie afhouden en vooral ook de jongere klanten weer naar de winkel lokken. In dit digitale tijdperk moeten fysieke winkels die klant immers heel goede redenen bieden om nog de verplaatsing naar de winkel te maken. 

 

Is zo’n vooruitstrevend winkelconcept te verzoenen met de laagsteprijsstrategie van de keten? Toch wel, meent CEO Sven Degezelle van MediaMarkt-Saturn Belux: “Die laagste prijs is vandaag geen onderscheidende factor meer, maar blijft een voorwaarde. Onze software scant de prijzen bij alle concurrenten. Elke ochtend passen we ze aan, in al onze winkels.”

 

“Een en-en-verhaal.”

Toch heeft de retailer ook oog voor het onlineverhaal. Zo kan de klant vanachter zijn computer virtueel door de winkel lopen of via zijn smartphone een bestelling doen en die binnen de dertig minuten komen afhalen. “Media Markt gelooft in de combinatie van een fysieke winkel en online shoppen”, zegt Sven Degezelle. “De winkel in Wilrijk is het perfecte antwoord op de noden en behoeften van de hedendaagse klant. De verschillende kanalen versterken elkaar. Het is een en-en-verhaal.”

 

Wilrijk en Eindhoven zijn testwinkels: het is dus maar af te wachten of alle concepten die hier worden uitgetest, ook hun weg zullen vinden naar de andere winkels. Wel zal de nieuwe visuele identiteit van Media Markt vanaf nu bij elke renovatie of opening worden toegepast. Dat betekent: een rustiger winkelbeeld met meer wit dan rood, en een strakke grijze vinylvloer. Tegen 2020 zullen alle winkels onder handen zijn genomen, met als volgende de Antwerpse vestiging in het Century Center.

 

In België zal de keten bovendien de komende jaren nog zo’n 15 winkels van ongeveer 1.000 m² openen, in kleinere steden. 

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Matthias De Clercq van Coolblue naar Nexxworks

06/07/2018

Matthias De Clercq, de Belgische topman van Coolblue, verlaat het bedrijf om op 17 juli commercieel directeur te worden bij consultancybedrijf Nexxworks.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.