Dixons Carphone sluit 531 winkels

Dixons Carphone sluit 531 winkels
Shutterstock.com

De Engelse keten Dixons Carphone is van plan om 531 winkels voor mobiele telefoons in het Verenigd Koninkrijk te sluiten. Daarbij zouden 2900 banen verloren gaan.

 

Alleen shop-in-shops blijven

De elektronicawinkelketen zegt dat de sluitingen het gevolg zijn van de veranderingen op de mobiele telefoniemarkt: consumenten zouden minder vaak upgraden. Volgens Dixons Carphone speelt de uitbraak van de coronacrisis geen rol in de beslissing.

 

Na de sluitingsgolf wil de keten zich concentreren op de verkoop van mobiele apparaten via zijn shop-in-shops bij 305 grote Currys PC World-winkels. Verder wil de retailer ook de online verkoop aanzwengelen, schrijft Bloomberg.

 

Jobverlies

De kleine zelfstandige winkels vertegenwoordigen 8% van de totale verkoopruimte van Dixons Carphone. Het bedrijf verwacht dat ongeveer 1800 van de getroffen werknemers intern een nieuwe job kunnen krijgen. Niettemin zouden er netto 2900 banen verloren gaan.

 

Dixons Carphone heeft al een tijdje erg moeilijk, omdat steeds meer mensen online shoppen. Het bedrijf ontstond in 2014 uit de fusie van elektronicawinkel Dixons en de mobiele telefoonwinkelketen Carphone Warehouse.