Elektro-outlet IHPO breidt uit in Wallonië

IHPO Electroménager – Electro Stalle srl

IHPO, specialist in witgoed, zet zijn expansie in Wallonië verder. De elektro-outlet opende zopas een winkel in Bergen en plant ook een nieuw filiaal in Anderlues, in een voormalig pand van E5 Mode.

 

Lowcoststrategie

Afgelopen weekend opende IHPO zijn elfde vestiging in België, in Jemappes bij Bergen. Nummer twaalf volgt wellicht in juli, wanneer de keten zijn intrek neemt in een voormalige E5-winkel in Anderlues, nabij Charleroi. Dat het bedrijf, dat zich lange tijd concentreerde op Brussel, nu vooral richting Wallonië uitbreidt, is geen toeval. “Daar is geen elektrodiscounter van de grote merken aanwezig”, beaamt Marc van Cutsem, managing director van Electro Stalle.

 

IHPO werd meer dan 30 jaar geleden opgericht en biedt grote elektrotoestellen, zoals koelkasten, diepvriezers en wasmachines aan tegen lagen prijzen. “Onze winkel in Ukkel is de grootste witgoedverkoper van Brussel”, aldus van Cutsem in La Nouvelle Gazette. Het bedrijf koopt restpartijen op van grote merken: eindereeksmodellen en B-keuze, waaronder toestellen zonder verpakking en/of met lichte, visuele schade. De directeur beklemtoont dat het wel steeds om nieuwe apparaten gaat, met fabrieksgarantie. IHPO verkoopt ze met kortingen van 5 tot 40%, afhankelijk van het toestel in kwestie.

 

Om die lage prijzen te kunnen behouden, vermijdt de retailer alle “onnodige kosten”. Dat betekent onder meer dat de winkels niet verwarmd zijn. Er is ook geen aparte stock; alles staat in de winkels en het aanbod verandert voortdurend, afhankelijk van de toevoer. Verder doet het bedrijf vooral beroep op jonge mensen, die het zelf opleidt.