Elektronicaketen Euronics wordt Electro World

© SiljeAO / Shutterstock.com

United Retail, het bedrijf achter Euronics en Electro World, maakte gisteren bekend dat Euronics opgaat in zusterbedrijf Electro World. De franchisenemers van Euronics en Electro World stemden maandag al met het plan in.

 

Moeilijkheden in de branche

Het Centraal Bureau voor de Statistiek gaf vorig jaar aan dat van 2007 tot 2016 wel 20% van alle computer- en elektronicawinkels uit het straatbeeld verdween. Elektronicawinkels hebben het al hier handig gebruik van om uit te breiden: zo werden een aantal winkels van het failliete Harense Smid omgevormd tot Euronics. Nu wordt die keten echter op haar beurt ingepast in Electro World. "Niet alleen qua naamsbekendheid, maar ook in de relatie naar de leveranciers" hoopt het nieuwe Electro World meer voor zijn klanten en ondernemers te betekenen, verklaart algemeen directeur Jan van de Wouw aan Twinkle Magazine.

 

United Holding uit Huizen, ook eigenaar van Witgoed Specialist, zag zijn winst stijgen tot bijna 650.000 euro, een nettowinststijging van 16%. Volgens het Financieel Dagblad daalde de omzet wel met 3,5% tot 51,6 miljoen euro. Door het samenvoegen van beide ketens ontstaat een sterke elektronicaformule, die naar eigen zeggen de meeste winkels in de branche heeft en 800 mensen in dienst heeft. Een complete make-over, inclusief nieuwe webshop, wordt de komende maanden gerealiseerd.