Euronics en Connect+ willen samenwerken: 41 jobs bedreigd

Euronics en Connect+ willen samenwerken: 41 jobs bedreigd

Euronics Belgium, eigenaar van Selexion, heeft een intentie tot doorgedreven samenwerking aangekondigd met het elektroplatform Connect+ (Exellent, Expert, Compudeals). Als de fusie een feit wordt, verdwijnen er wellicht 41 banen.

 

Belgische nummer 1

Euronics en Connect+ willen de krachten bundelen en kondigden gisteren hun intentie tot samenwerking aan. Samen willen ze de Belgische nummer één worden in de distributie van elektroapparaten. Het nieuwe bedrijf zou in totaal meer dan 1400 verkooppunten tellen in België.

 

Een fusie kan wel zware gevolgen hebben voor het personeel van Euronics: "Indien de krachten van Euronics Belgium CVBA en Connect+ effectief gebundeld zouden worden, zou dit een impact kunnen hebben op de 41 medewerkers die momenteel actief zijn bij Euronics Belgium CVBA", luidt het in een persbericht. Euronics heeft dan ook de intentie tot collectief ontslag aangekondigd aan de medewerkers en de bevoegde instanties. "De eerstkomende dagen zal de directie van Euronics België transparant en respectvol het sociaal overleg met het personeel aangaan."