Exellent en ECK smeden "alliantie van vakspecialisten" | RetailDetail

Exellent en ECK smeden "alliantie van vakspecialisten"

Exellent en ECK smeden "alliantie van vakspecialisten"

Aankooporganisatie Exellent is een strategische alliantie aangegaan met ECK, de Kempische groothandel in inbouwapparaten en sanitaire toestellen. De nieuwbakken groep is meteen goed voor een gezamenlijke omzet van ruim 375 miljoen euro.

"Zelfde strategie"

Beide bedrijven gaan een partnerschap aan dat hun beider strategie om "de kracht van een keten te koppelen aan de service van een vakman" nog versterkt. ECK, voluit Electro & Sani Center Kempen, ontstond in 1994 en zal binnen de groep functioneren als 'competentiecentrum' voor inbouwapparatuur, keukenaccessoires en sanitaire artikelen. 

 

"Met dit partnerschap bieden wij een antwoord op de veranderende markt, waar inkoopvolume een steeds grotere rol speelt en de vakman met zijn doorgedreven diensten het verschil maakt", zegt Olivier Lanckriet, zaakvoerder van Exellent, de Belgische aankoopgroepering waarbij al meer dan 300 zelfstandige elektrovakhandelaars zijn aangesloten.

 

Ook de leveranciers doen er hun voordeel mee, zo meent Johan Van Loock van ECK: "Leveranciers krijgen dankzij deze samenwerking toegang tot een bredere distributie, via een kwalitatief kanaal met toegevoegde waarde en service." De nieuwe samenwerking kan op termijn tal van nieuwe jobs creëren, aldus de initiatiefnemers.

 

"Geen bod op Photo Hall"

Het nieuws van de alliantie komt op een bewogen moment voor het Belgische elektrolandschap, getuige de perikelen rond de verkoop van Spector-dochter Photo Hall. Onlangs werd bekend dat een zevental groepen een bod hadden uitgebracht op de winkels van Photo Hall en van diens Luxemburgse zusje Hifi International.

 

Exellent was daar naar eigen zeggen niet bij: "Vanwege onze focus op de zelfstandige vakman kozen wij er bewust voor om geen bod uit te brengen op deze ondernemingen", zegt Olivier Lanckriet. De Bruggeling consolideert zijn marktpositie in ons land liever via allianties, zoals eerder met Connect IT uit Antwerpen en nu dus met ECK uit Hulshout.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Slimme koelkast Samsung bestelt bij Albert Heijn

14/03/2018

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerken voor online boodschappen: de nieuwe koelkasten van Samsung laten je vanop afstand in de koelkast kijken, waarna je met de Appie-app meteen de ontbrekende boodschappen kan bestellen.

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

12/03/2018

Saturn opende vandaag Europa's allereerste kassaloze elektronicawinkel in Oostenrijk. De voormalige Metro Group-keten biedt zijn klanten het gebruikelijke advies bij aankoop, maar betalen moet gebeuren via een app.

Online en offline prijzen Media Markt gelijk getrokken

26/02/2018

Ceconomy gaat de online en offline prijzen bij Media Markt en Saturn gelijktrekken. De digitale prijskaarten die al een tijdje te vinden zijn in de winkels maken dat mogelijk, omdat die in real-time kunnen worden aangepast.

Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Back to top