Exellent en ECK smeden "alliantie van vakspecialisten" | RetailDetail

Exellent en ECK smeden "alliantie van vakspecialisten"

Exellent en ECK smeden "alliantie van vakspecialisten"

Aankooporganisatie Exellent is een strategische alliantie aangegaan met ECK, de Kempische groothandel in inbouwapparaten en sanitaire toestellen. De nieuwbakken groep is meteen goed voor een gezamenlijke omzet van ruim 375 miljoen euro.

"Zelfde strategie"

Beide bedrijven gaan een partnerschap aan dat hun beider strategie om "de kracht van een keten te koppelen aan de service van een vakman" nog versterkt. ECK, voluit Electro & Sani Center Kempen, ontstond in 1994 en zal binnen de groep functioneren als 'competentiecentrum' voor inbouwapparatuur, keukenaccessoires en sanitaire artikelen. 

 

"Met dit partnerschap bieden wij een antwoord op de veranderende markt, waar inkoopvolume een steeds grotere rol speelt en de vakman met zijn doorgedreven diensten het verschil maakt", zegt Olivier Lanckriet, zaakvoerder van Exellent, de Belgische aankoopgroepering waarbij al meer dan 300 zelfstandige elektrovakhandelaars zijn aangesloten.

 

Ook de leveranciers doen er hun voordeel mee, zo meent Johan Van Loock van ECK: "Leveranciers krijgen dankzij deze samenwerking toegang tot een bredere distributie, via een kwalitatief kanaal met toegevoegde waarde en service." De nieuwe samenwerking kan op termijn tal van nieuwe jobs creëren, aldus de initiatiefnemers.

 

"Geen bod op Photo Hall"

Het nieuws van de alliantie komt op een bewogen moment voor het Belgische elektrolandschap, getuige de perikelen rond de verkoop van Spector-dochter Photo Hall. Onlangs werd bekend dat een zevental groepen een bod hadden uitgebracht op de winkels van Photo Hall en van diens Luxemburgse zusje Hifi International.

 

Exellent was daar naar eigen zeggen niet bij: "Vanwege onze focus op de zelfstandige vakman kozen wij er bewust voor om geen bod uit te brengen op deze ondernemingen", zegt Olivier Lanckriet. De Bruggeling consolideert zijn marktpositie in ons land liever via allianties, zoals eerder met Connect IT uit Antwerpen en nu dus met ECK uit Hulshout.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.