Exellent en ECK smeden "alliantie van vakspecialisten"

Exellent en ECK smeden "alliantie van vakspecialisten"

Aankooporganisatie Exellent is een strategische alliantie aangegaan met ECK, de Kempische groothandel in inbouwapparaten en sanitaire toestellen. De nieuwbakken groep is meteen goed voor een gezamenlijke omzet van ruim 375 miljoen euro.

"Zelfde strategie"

Beide bedrijven gaan een partnerschap aan dat hun beider strategie om "de kracht van een keten te koppelen aan de service van een vakman" nog versterkt. ECK, voluit Electro & Sani Center Kempen, ontstond in 1994 en zal binnen de groep functioneren als 'competentiecentrum' voor inbouwapparatuur, keukenaccessoires en sanitaire artikelen. 

 

"Met dit partnerschap bieden wij een antwoord op de veranderende markt, waar inkoopvolume een steeds grotere rol speelt en de vakman met zijn doorgedreven diensten het verschil maakt", zegt Olivier Lanckriet, zaakvoerder van Exellent, de Belgische aankoopgroepering waarbij al meer dan 300 zelfstandige elektrovakhandelaars zijn aangesloten.

 

Ook de leveranciers doen er hun voordeel mee, zo meent Johan Van Loock van ECK: "Leveranciers krijgen dankzij deze samenwerking toegang tot een bredere distributie, via een kwalitatief kanaal met toegevoegde waarde en service." De nieuwe samenwerking kan op termijn tal van nieuwe jobs creëren, aldus de initiatiefnemers.

 

"Geen bod op Photo Hall"

Het nieuws van de alliantie komt op een bewogen moment voor het Belgische elektrolandschap, getuige de perikelen rond de verkoop van Spector-dochter Photo Hall. Onlangs werd bekend dat een zevental groepen een bod hadden uitgebracht op de winkels van Photo Hall en van diens Luxemburgse zusje Hifi International.

 

Exellent was daar naar eigen zeggen niet bij: "Vanwege onze focus op de zelfstandige vakman kozen wij er bewust voor om geen bod uit te brengen op deze ondernemingen", zegt Olivier Lanckriet. De Bruggeling consolideert zijn marktpositie in ons land liever via allianties, zoals eerder met Connect IT uit Antwerpen en nu dus met ECK uit Hulshout.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Telenet opent flagshipstore op Antwerpse Meir

15/12/2017

Telecombedrijf Telenet heeft gisteren in Antwerpen op de Meir een flagshipstore geopend met een volledig nieuw winkelconcept. Telenet noemt het zelf een belevingswinkel, waar klanten veel meer kunnen dan enkel shoppen.

Carrefour en Fnac Darty denken aan inkoopalliantie

01/12/2017

Supermarktbedrijf Carrefour en elektronicaverkoper Fnac Darty denken eraan om een alliantie te vormen voor hun elektronica-aankopen. Door die bundeling van krachten kunnen ze de prijzen immers drukken.

Media Saturn lanceert eerste volledig virtuele winkelwereld

21/11/2017

Klanten van Saturn, dat samen met Media Markt deel uitmaakt van de groep Media Saturn, kunnen voortaan hun VR-bril opzetten om de producten in twee virtuele omgevingen te bekijken. De koop ook afronden in VR is voorlopig nog niet mogelijk.

Krëfel neemt meerderheid in IT-speler Tones

17/11/2017

Krëfel heeft een meerderheid genomen in het Mechelse Tones, een keten met vier winkels die gespecialiseerd is in IT en multimedia. Door die overname wil Krëfel zijn aanbod in die sectoren verder uitbreiden.

Service is de sleutel voor jarig Keymusic

10/11/2017

De fysieke muziekwinkel heeft zeker nog bestaansrecht, zegt CEO Francky Dedeyne van Keymusic, dat zijn 25e verjaardag viert. "Als je oplossingen verkoopt, speelt prijs minder", stelt hij. Groei komt uit een franchiseconcept, bovendien lonkt het buitenland.

Pieter Haas, CEO Ceconomy: "Wij verkopen een digitaal leven aan de consument"

03/11/2017

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, heeft de sleutel in handen voor de verdere consolidatie van de elektronicasector in Europa. De retailer wordt een verkoper van diensten en oplossingen: “We helpen mensen de juiste beslissingen te nemen.”

Back to top