Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie | RetailDetail

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie
© Alf Ribeiro / Shutterstock.com

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

 

Samen inkopen, innoveren en data delen

Beide bedrijven gaan samen inkopen voor de Europese retailmarkt, schrijft Reuters. Ze willen zo hun efficiëntie verhogen en hun concurrentiepositie verhogen ten opzichte van online challengers zoals Amazon en Alibaba. De alliantie heeft betrekking op vier domeinen: er komen niet alleen gemeenschappelijke strategische partnerships met hoofdleveranciers en gezamenlijke huismerk-inkoop en -overeenkomsten, maar de retailgroepen gaan ook samenwerken op het gebied van innovatie en zelfs op het vlak van data.

 

Achter de schermen hebben de rivaliserende elektrogroepen al langer banden: Ceconomy, het moederbedrijf achter Media Markt en Saturn sinds de afscheiding van de Duitse Metro-groep vorig jaar, is ook de grootste aandeelhouder bij Fnac Darty met een aandeel van 24%.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zo vertelt Philips Hue een emotioneel merkverhaal op de winkelvloer

24/05/2018

De geconnecteerde Hue-lampen bezorgen de verlichtingsmarkt nieuwe impulsen. Maar hoe breng je de klantreis in kaart voor een volstrekt nieuwe productcategorie? Dat is de uitdaging voor de trademarketingafdeling van Philips Lighting.

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.