Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie | RetailDetail

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie
© Alf Ribeiro / Shutterstock.com

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

 

Samen inkopen, innoveren en data delen

Beide bedrijven gaan samen inkopen voor de Europese retailmarkt, schrijft Reuters. Ze willen zo hun efficiëntie verhogen en hun concurrentiepositie verhogen ten opzichte van online challengers zoals Amazon en Alibaba. De alliantie heeft betrekking op vier domeinen: er komen niet alleen gemeenschappelijke strategische partnerships met hoofdleveranciers en gezamenlijke huismerk-inkoop en -overeenkomsten, maar de retailgroepen gaan ook samenwerken op het gebied van innovatie en zelfs op het vlak van data.

 

Achter de schermen hebben de rivaliserende elektrogroepen al langer banden: Ceconomy, het moederbedrijf achter Media Markt en Saturn sinds de afscheiding van de Duitse Metro-groep vorig jaar, is ook de grootste aandeelhouder bij Fnac Darty met een aandeel van 24%.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Matthias De Clercq van Coolblue naar Nexxworks

06/07/2018

Matthias De Clercq, de Belgische topman van Coolblue, verlaat het bedrijf om op 17 juli commercieel directeur te worden bij consultancybedrijf Nexxworks.

Fnac Darty wil speelgoedketen La Grande Récré overnemen

28/06/2018

De Franse entertainment- en elektroketen Fnac Darty wil de noodlijdende speelgoedketen La Grande Récré overnemen. Een streep door de rekening van Ludendo, de eigenaar van de speelgoedketen, want die wil zelf een doorstart realiseren.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.