Fnac gaat stevig investeren in BCC | RetailDetail

Fnac gaat stevig investeren in BCC

Fnac gaat stevig investeren in BCC

Het Franse Fnac, dat vorig jaar BCC-moederbedrijf Darty in handen kreeg, gaat sterk investeren in de Nederlandse elektronicaketen. Lange tijd werd gevreesd dat de keten zou worden stopgezet, maar nu willen de Fransen de keten er dus toch opnieuw bovenop helpen.

Grotere aankoopkracht

Afgelopen week werd echter een nieuw herstelplan voorgelegd aan de directie van BCC, waaruit blijkt dat Fnac miljoenen zal investeren in BCC. Het personeel, dat lange tijd onzeker was over de toekomst, reageert alvast opgelucht. In het nieuwe herstelplan zal er volgens BCC-directeur Herman Bramer geïnvesteerd worden in aanbiedingen en acties. Daarnaast kan BCC nu ook gebruik maken van de inkoopkracht van Fnac, om zo zijn winstgevendheid te verhogen. Tot slot komt er ook meer aandacht voor het online aspect van de keten.

 

Het herstelplan houdt volgens Bramer alvast geen grote reorganisatie in: “Dat valt wel mee. Op het hoofdkantoor zijn wat functies geschrapt en in de winkels gaan we de bezetting optimaliseren. Maar dat is wat je altijd doet”, aldus Bramer aan het FD.

 

BCC is één van de ketens die zwaar te lijden heeft gehad onder de opkomst van e-commerce en webshops zoals bol.com en Coolblue. De voorbije vier jaar rapporteerde het dan ook verliezen, die bovendien steevast opliepen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.