Fnac gestart met verhuur Apple-toestellen | RetailDetail

Fnac gestart met verhuur Apple-toestellen

Fnac gestart met verhuur Apple-toestellen

Fnac experimenteert in Frankrijk met een huurkoopmodel, dat de naam "Pass location" meekreeg en zich in eerste instantie richt tot Apple-fans. Die kunnen voortaan een Mac, iPad of iPhone huren voor twee jaar, met aankoopoptie.

Eerst Apple, later ook andere merken

Het systeem van de gloednieuwe "Pass Location"-service van Fnac is al bij al eenvoudig: de klant tekent in op een contract van 24 maanden en betaalt elke maand een bedrag in functie van de waarde van het toestel. Na twee jaar kan hij het toestel kopen mits het betalen van een afkoopsom, hij kan het contract kosteloos stopzetten mits teruggave van het toestel of hij kan het inruilen voor een nieuw model. Dat laatste kan overigens al vanaf de 13de maand van het contract, wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe versie op de markt komt - na aanpassing van de huurprijs, uiteraard.

 

"De nieuwe dienst is vanaf nu beschikbaar voor alle Mac-, iPhone- en iPad-producten van Apple, maar zal in tweede instantie worden uitgebreid naar andere technologische productgamma's en naar andere merken", klinkt het in Parijs. De keten mikt naar eigen zeggen op twee doelgroepen: "Technofielen die altijd mee willen zijn met de laatste nieuwe evolutie en mensen die een product eerst een tijdje willen uittesten alvorens tot aankoop over te gaan."

 

Idee om elektromarkt aan te zwengelen?

Het systeem van huurkopen is in de autowereld al langer een beproefde verkooptechniek. Ook elektroketens durven het al eens voor te stellen, zij het dan eerder voor grotere (lees: duurdere) aankopen.

 

Fnac hoopt met de nieuwe dienst alvast de verkoop aan te zwengelen op een markt die moeilijke tijden beleeft. Niet alleen in Frankrijk overigens: half mei nog bleek uit het GfK Retail Report dat 2014 ook bij ons slecht gestart is voor de verkopers van elektro. Of en, zo ja, wanneer Fnac de dienst in ons land gaat uitrollen, is nog niet beslist.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicagroep Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekt naar eigen zeggen snelle vooruitgang en nam ook grote stappen in haar herstelplan: eind 2018 wil het voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen.

De ‘Schnäppcam’ lokt klanten weer naar de winkel

16/04/2018

De strijd aanbinden met webshops lijkt in deze tijd een verloren zaak voor veel fysieke winkels, maar niet alle winkeliers gooien zomaar de handdoek in de ring. Dat bewijst een Duitse witgoedhandelaar die een originele manier vond om klanten te lokken.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Slimme koelkast Samsung bestelt bij Albert Heijn

14/03/2018

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerken voor online boodschappen: de nieuwe koelkasten van Samsung laten je vanop afstand in de koelkast kijken, waarna je met de Appie-app meteen de ontbrekende boodschappen kan bestellen.

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

12/03/2018

Saturn opende vandaag Europa's allereerste kassaloze elektronicawinkel in Oostenrijk. De voormalige Metro Group-keten biedt zijn klanten het gebruikelijke advies bij aankoop, maar betalen moet gebeuren via een app.

Online en offline prijzen Media Markt gelijk getrokken

26/02/2018

Ceconomy gaat de online en offline prijzen bij Media Markt en Saturn gelijktrekken. De digitale prijskaarten die al een tijdje te vinden zijn in de winkels maken dat mogelijk, omdat die in real-time kunnen worden aangepast.