Fnac introduceert "Connected"-corners in Frankrijk

Fnac introduceert "Connected"-corners in Frankrijk
Na de introductie van een "kids"-corner met speelgoed, boeken en spellen, en van een "Huis & Design"-corner met stofzuigers, koffiezetapparaten en andere elektro, start de Franse retailketen Fnac nu ook met een "Connected"-corner, een aparte ruimte vol slimme technologie.

Communicerende accessoires

Onder de vlag "Les objects connectés révolutionnent votre quotidien" wil Fnac zijn klanten kennis laten maken met een nieuwe generatie technologische accessoires die het leven van alledag, zowel thuis als onderweg, aangenamer of efficiënter kunnen maken.

 

Rode draad doorheen het gamma - het zou gaan om een honderdtal referenties - is dat de producten op de ene of de andere manier communiceren met of via smartphones, tablets en computers. Denk maar aan 'slimme horloges' (zoals de recent voorgestelde Galaxy Gear van Samsung of de langverwachte iWatch van Apple), sporthorloges (die hartritme en bloeddruk in de gaten houden), telebewakingstoestellen, intelligente weegschalen of elektronische armbanden die bijvoorbeeld onze slaap monitoren.

 

Vroeg inpikken op opkomende trend

Veel van die producten had de Franse keten overigens al in zijn assortiment, maar die waren totnogtoe verspreid over de diverse afdelingen. "Fnac is altijd al de keten van de innovatie geweest en dus kon er geen sprake van zijn dat we deze nieuwe markt links zouden laten liggen. We wilden ons dan ook zeer vroeg positioneren op deze kernmarkt en zo ons leiderschap op het vlak van technologische producten bestendigen", zegt Enrique Martinez, de grote baas van Fnac Frankrijk.

 

De vier Fnac-filialen van Parijs kregen het voorbije weekend de primeur, maar Fnac Frankrijk wil nog voor het einde van deze maand al zijn 93 filialen uitrusten met zo'n "Connected"-corner. Of en, zo ja, wanneer de corners ook naar ons land komen, is nog niet bekend.

 

Halfjaaromzet: 1,67 miljard euro

Door "corners" met nieuwe producten te introduceren hoopt Fnac – dat eerder dit jaar werd afgesplitst van Kering (ex-PPR) en sindsdien op de beurs noteert – de dalende trend te keren waarin de retailer zit sinds de digitalisering van zijn traditionele aanbod (muziek, video en boeken).

 

Tijdens de voorstelling van de halfjaarresultaten maakte financieel directeur Mathieu Malige zich alvast sterk dat deze nieuwe productcategorieën "bevredigende commerciële prestaties neerzetten, die de daling van onze traditionele markten, onder meer van de cd's, goedmaken".

 

Toch zag Fnac zijn halfjaaromzet op groepsniveau nog dalen met 5,8% tot 1,67 miljard euro. Al bleef de daling in Frankrijk, waar de "corners" al langer draaien, beperkt tot 3,9% in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Het management is er intussen wel in geslaagd om het nettoverlies te halveren: 31 miljoen euro nu tegenover 77 miljoen euro een jaar geleden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Topman Samsung stapt op, ondanks recordwinst

13/10/2017

Het Zuid-Koreaanse Samsung heeft ook in het afgelopen kwartaal een recordwinst gehaald, dankzij sterke prestaties van de chipdivisie. Dat hield een van de drie CEO’s echter niet tegen om op te stappen.

Fnac-Darty stelt nieuw directiecomité voor

12/10/2017

Iets meer dan een jaar na de fusie van Fnac en Darty en enkele maanden na de toch wel onverwachte overstap van CEO Alexandre Bompard naar Carrefour heeft de Franse entertainment- en elektrogroep Fnac-Darty zijn nieuwe directiecomité bekendgemaakt.

Pc-verkoop al 12 kwartalen op rij achteruit

12/10/2017

De verkoop van pc’s is in het derde kwartaal opnieuw gezakt, nu met 3,6%. Daarmee krimpt de markt nu al drie jaar op rij, zo becijferde onderzoeksbureau Gartner.

Coolblue zoekt duizend bezorgers extra

05/10/2017

Webshop Coolblue is op zoek naar duizend extra bezorgers. Zo wil het zijn witgoedleveringen nog verder uitbouwen. Momenteel heeft het Nederlandse bedrijf al een groot deel van die leveringen in eigen handen.

Samsung verdient meer aan iPhone X dan aan Galaxy S8

05/10/2017

Dat Apple voor zijn schermen en chips onder meer aanklopt bij aartsrivaal Samsung, is al langer bekend. Maar dat de Zuid-Koreanen meer geld ‑ een pak meer zelfs! ‑ zullen verdienen aan de iPhone X dan aan hun Galaxy S8, dat doet toch even de wenkbrauwen fronsen…

Computerwebwinkel Afuture opgedoekt

18/09/2017

Enkele maanden geleden ging webshop Afuture failliet, maar dankzij Beat-it was er wel sprake van een doorstart. Nu heeft de nieuwe eigenaar toch besloten om er definitief de stekker uit te trekken.

Back to top