Fnac Vanden Borre start werken aan gezamenlijk distributiecentrum | RetailDetail

Fnac Vanden Borre start werken aan gezamenlijk distributiecentrum

Fnac Vanden Borre start werken aan gezamenlijk distributiecentrum
Shutterstock

In Willebroek gaan de werken aan een nieuw distributiecentrum voor Fnac en Vanden Borre van start. Het is de volgende stap in de integratie van de twee ketens, die sinds de fusie van Darty en Fnac tot dezelfde groep behoren.

 

14.000 m² magazijn

Het nieuwe distributiecentrum is een uitbreiding voor het huidige magazijn in Sint-Pieters-Leeuw, en zal 14.000 m² groot zijn. In juni van dit jaar zal het de deuren openen.

 

Het huidige distributiecentrum voldoet niet meer aan het grotere assortiment van de ketens. Vanaf de zomer zullen de logistieke teams van Vanden Borre en Fnac verdeeld worden over de twee distributiecentra in Sint-Pieters-Leeuw en Willebroek, waar ze samen aan de slag gaan.

 

Fnac en Vanden Borre behoren sinds juli 2016 tot dezelfde groep, toen Darty, het Britse moederbedrijf van Vanden Borre, werd overgenomen door het Franse Fnac. In maart 2017 besloten Fnac en Vanden Borre in België de krachten te bundelen onder de naam Fnac Vanden Borre. Die samenwerking moet ervoor zorgen dat de beschikbaarheid van producten in de winkels verbeterd wordt en dat het serviceniveau naar de klant toe wordt geoptimaliseerd.

 

“De uitbreiding van de twee magazijnen kadert volledig in onze groeistrategie. Ze zullen de groep Fnac Vanden Borre de middelen bieden om zijn ambities waar te maken en een nog sterkere omnichannelspeler te worden op de Belgische markt”, aldus CEO Charles-Henri de Maleissye.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

De ‘Schnäppcam’ lokt klanten weer naar de winkel

16/04/2018

De strijd aanbinden met webshops lijkt in deze tijd een verloren zaak voor veel fysieke winkels, maar niet alle winkeliers gooien zomaar de handdoek in de ring. Dat bewijst een Duitse witgoedhandelaar die een originele manier vond om klanten te lokken.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Slimme koelkast Samsung bestelt bij Albert Heijn

14/03/2018

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerken voor online boodschappen: de nieuwe koelkasten van Samsung laten je vanop afstand in de koelkast kijken, waarna je met de Appie-app meteen de ontbrekende boodschappen kan bestellen.

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

12/03/2018

Saturn opende vandaag Europa's allereerste kassaloze elektronicawinkel in Oostenrijk. De voormalige Metro Group-keten biedt zijn klanten het gebruikelijke advies bij aankoop, maar betalen moet gebeuren via een app.

Kritiek op behandeling Oost-Europese uitzendkrachten bij Albert Heijn

12/03/2018

Albert Heijn zet voor zijn distributiecentra Oost-Europese uitzendkrachten in en zou die daarbij slecht behandelen. De Nederlandse supermarktketen ontkent dat er sprake is van wanbeleid en zegt de uitzendkrachten eerlijk worden betaald.

Flinke vertraging voor hoogtechnologisch magazijn Delhaize

01/03/2018

Het zwaar geautomatiseerde distributiecentrum dat Delhaize begin dit jaar in Ninove in gebruik zou nemen, is nog altijd niet operationeel. Meer nog: de opening is ten vroegste voor 2019, een vertraging die tot een miljoenenverlies lijdt.