Fnac Vanden Borre start werken aan gezamenlijk distributiecentrum | RetailDetail

Fnac Vanden Borre start werken aan gezamenlijk distributiecentrum

Fnac Vanden Borre start werken aan gezamenlijk distributiecentrum
Shutterstock

In Willebroek gaan de werken aan een nieuw distributiecentrum voor Fnac en Vanden Borre van start. Het is de volgende stap in de integratie van de twee ketens, die sinds de fusie van Darty en Fnac tot dezelfde groep behoren.

 

14.000 m² magazijn

Het nieuwe distributiecentrum is een uitbreiding voor het huidige magazijn in Sint-Pieters-Leeuw, en zal 14.000 m² groot zijn. In juni van dit jaar zal het de deuren openen.

 

Het huidige distributiecentrum voldoet niet meer aan het grotere assortiment van de ketens. Vanaf de zomer zullen de logistieke teams van Vanden Borre en Fnac verdeeld worden over de twee distributiecentra in Sint-Pieters-Leeuw en Willebroek, waar ze samen aan de slag gaan.

 

Fnac en Vanden Borre behoren sinds juli 2016 tot dezelfde groep, toen Darty, het Britse moederbedrijf van Vanden Borre, werd overgenomen door het Franse Fnac. In maart 2017 besloten Fnac en Vanden Borre in België de krachten te bundelen onder de naam Fnac Vanden Borre. Die samenwerking moet ervoor zorgen dat de beschikbaarheid van producten in de winkels verbeterd wordt en dat het serviceniveau naar de klant toe wordt geoptimaliseerd.

 

“De uitbreiding van de twee magazijnen kadert volledig in onze groeistrategie. Ze zullen de groep Fnac Vanden Borre de middelen bieden om zijn ambities waar te maken en een nog sterkere omnichannelspeler te worden op de Belgische markt”, aldus CEO Charles-Henri de Maleissye.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Verzekeraar op één na grootste aandeelhouder Fnac-Darty

08/02/2018

Investeringsfonds Knight Vinke heeft zijn participatie in Fnac-Darty, de fusiegroep die ook de Belgische elektroketen Vanden Borre en de Nederlandse retailer BCC in handen heeft, verkocht aan verzekeringsmakelaar SFAM.

Ondanks tegenvallende verkoop recordwinst voor Apple

02/02/2018

Apple heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar, dat eindigde op 30 december 2017, zijn records qua omzet en winst weten te breken. Toch zijn er ongunstige signalen, want de verkoop van de iPhone bleef onder de verwachtingen.

Computerchips drijvende factor achter recordwinst Samsung

31/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft ook in het vierde kwartaal een recordwinst gehaald, wat het vooral te danken heeft aan de chipdivisie. Daar blijven de prijzen immers erg hoog.

Back to top