Fnac-werknemers hervatten werk na spontane staking

Fnac-werknemers hervatten werk na spontane staking
Shutterstock.com

Eind vorige week brak een spontane staking uit bij vier vestigingen van elektronicaketen Fnac. Vandaag gaan de betrokken werknemers wel opnieuw aan de slag.

 

Onvrede over uitstel

De spontane staking brak vrijdag uit in Luik en breidde zich later uit naar de vestigingen van Louvain-la-Neuve, Brussel City 2 en Elsene. Intussen werd het werk opnieuw hervat.

 

Eind februari maakte Fnac tijdens een buitengewone ondernemingsraad zijn intentie bekend om 57 banen te schrappen. Dat voornemen maakt deel uit van een grotere reorganisatie, die de volledige manier van werken moet veranderen. Een eerste voorstel in dit verband werd door het personeel al massaal afgewezen en een tegenvoorstel van de vakbonden werd donderdag erg lauw onthaald door het management, dat meer tijd vroeg en besliste om de voor vrijdag geplande vergadering te schrappen.

 

"Het uitstel heeft het personeel boos gemaakt", zei CNE-vakbondsvrouw Anne-Marie Dierckx. "Het personeel leeft sinds februari met een zwaard van Damocles boven het hoofd." De vakbonden vragen dan ook dat de directie het overleg snel zou hervatten. In België heeft Fnac 456 werknemers, verspreid over elf filialen.