Fnac zet keten op in Qatar | RetailDetail

Fnac zet keten op in Qatar

Fnac zet keten op in Qatar

De Franse boeken- en muziekketen Fnac wil de komende vijf jaar vier winkels openen in Qatar. Het akkoord voor de eerste franchisezaak, die dit najaar in de Lagoona Mall in hoofdstad Doha zal worden geopend, is alvast getekend.

Franchise volwaardig deel nieuwe strategie Fnac

Fnac sloot het akkoord met Darwish Holding, die in het Midden-Oosten al winkels runt voor onder meer Sony, Yamaha, Bose en Bang & Olufsen. Zo kan Fnac zijn netwerk sneller uit te breiden zonder veel te investeren, waardoor de keten niet in botsing komt met het besparingsplan dat ze momenteel doorvoert.

 

Het is de eerste keer dat Fnac in deze regio actief wordt en pas de tweede keer dat Fnac de franchise-formule gebruikt voor een expansie in het buitenland. Eerder deed het dat ook in Marokko, waar de groep nu één winkel telt. Ook In thuisland Frankrijk is Fnac vorig jaar al gestart met franchising: de eerste franchisewinkel opende in oktober 2012 in La Roche-sur-Yon. Tegen 2015 wil de keten zo'n 30 winkels laten uitbaten door zelfstandigen.

 

Fnac telt in totaal 173 winkels, waarvan 107 in Frankrijk. De overige werden geopend in Spanje, Portugal, Brazilië, België, Zwitserland en Marokko.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.