Fnac zet keten op in Qatar

Fnac zet keten op in Qatar

De Franse boeken- en muziekketen Fnac wil de komende vijf jaar vier winkels openen in Qatar. Het akkoord voor de eerste franchisezaak, die dit najaar in de Lagoona Mall in hoofdstad Doha zal worden geopend, is alvast getekend.

Franchise volwaardig deel nieuwe strategie Fnac

Fnac sloot het akkoord met Darwish Holding, die in het Midden-Oosten al winkels runt voor onder meer Sony, Yamaha, Bose en Bang & Olufsen. Zo kan Fnac zijn netwerk sneller uit te breiden zonder veel te investeren, waardoor de keten niet in botsing komt met het besparingsplan dat ze momenteel doorvoert.

 

Het is de eerste keer dat Fnac in deze regio actief wordt en pas de tweede keer dat Fnac de franchise-formule gebruikt voor een expansie in het buitenland. Eerder deed het dat ook in Marokko, waar de groep nu één winkel telt. Ook In thuisland Frankrijk is Fnac vorig jaar al gestart met franchising: de eerste franchisewinkel opende in oktober 2012 in La Roche-sur-Yon. Tegen 2015 wil de keten zo'n 30 winkels laten uitbaten door zelfstandigen.

 

Fnac telt in totaal 173 winkels, waarvan 107 in Frankrijk. De overige werden geopend in Spanje, Portugal, Brazilië, België, Zwitserland en Marokko.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Topman Samsung stapt op, ondanks recordwinst

13/10/2017

Het Zuid-Koreaanse Samsung heeft ook in het afgelopen kwartaal een recordwinst gehaald, dankzij sterke prestaties van de chipdivisie. Dat hield een van de drie CEO’s echter niet tegen om op te stappen.

Fnac-Darty stelt nieuw directiecomité voor

12/10/2017

Iets meer dan een jaar na de fusie van Fnac en Darty en enkele maanden na de toch wel onverwachte overstap van CEO Alexandre Bompard naar Carrefour heeft de Franse entertainment- en elektrogroep Fnac-Darty zijn nieuwe directiecomité bekendgemaakt.

Pc-verkoop al 12 kwartalen op rij achteruit

12/10/2017

De verkoop van pc’s is in het derde kwartaal opnieuw gezakt, nu met 3,6%. Daarmee krimpt de markt nu al drie jaar op rij, zo becijferde onderzoeksbureau Gartner.

Coolblue zoekt duizend bezorgers extra

05/10/2017

Webshop Coolblue is op zoek naar duizend extra bezorgers. Zo wil het zijn witgoedleveringen nog verder uitbouwen. Momenteel heeft het Nederlandse bedrijf al een groot deel van die leveringen in eigen handen.

Samsung verdient meer aan iPhone X dan aan Galaxy S8

05/10/2017

Dat Apple voor zijn schermen en chips onder meer aanklopt bij aartsrivaal Samsung, is al langer bekend. Maar dat de Zuid-Koreanen meer geld ‑ een pak meer zelfs! ‑ zullen verdienen aan de iPhone X dan aan hun Galaxy S8, dat doet toch even de wenkbrauwen fronsen…

Computerwebwinkel Afuture opgedoekt

18/09/2017

Enkele maanden geleden ging webshop Afuture failliet, maar dankzij Beat-it was er wel sprake van een doorstart. Nu heeft de nieuwe eigenaar toch besloten om er definitief de stekker uit te trekken.

Back to top