Fnac zet keten op in Qatar

Fnac zet keten op in Qatar

De Franse boeken- en muziekketen Fnac wil de komende vijf jaar vier winkels openen in Qatar. Het akkoord voor de eerste franchisezaak, die dit najaar in de Lagoona Mall in hoofdstad Doha zal worden geopend, is alvast getekend.

Franchise volwaardig deel nieuwe strategie Fnac

Fnac sloot het akkoord met Darwish Holding, die in het Midden-Oosten al winkels runt voor onder meer Sony, Yamaha, Bose en Bang & Olufsen. Zo kan Fnac zijn netwerk sneller uit te breiden zonder veel te investeren, waardoor de keten niet in botsing komt met het besparingsplan dat ze momenteel doorvoert.

 

Het is de eerste keer dat Fnac in deze regio actief wordt en pas de tweede keer dat Fnac de franchise-formule gebruikt voor een expansie in het buitenland. Eerder deed het dat ook in Marokko, waar de groep nu één winkel telt. Ook In thuisland Frankrijk is Fnac vorig jaar al gestart met franchising: de eerste franchisewinkel opende in oktober 2012 in La Roche-sur-Yon. Tegen 2015 wil de keten zo'n 30 winkels laten uitbaten door zelfstandigen.

 

Fnac telt in totaal 173 winkels, waarvan 107 in Frankrijk. De overige werden geopend in Spanje, Portugal, Brazilië, België, Zwitserland en Marokko.

Tags: