Fnac zet keten op in Qatar

Fnac zet keten op in Qatar

De Franse boeken- en muziekketen Fnac wil de komende vijf jaar vier winkels openen in Qatar. Het akkoord voor de eerste franchisezaak, die dit najaar in de Lagoona Mall in hoofdstad Doha zal worden geopend, is alvast getekend.

Franchise volwaardig deel nieuwe strategie Fnac

Fnac sloot het akkoord met Darwish Holding, die in het Midden-Oosten al winkels runt voor onder meer Sony, Yamaha, Bose en Bang & Olufsen. Zo kan Fnac zijn netwerk sneller uit te breiden zonder veel te investeren, waardoor de keten niet in botsing komt met het besparingsplan dat ze momenteel doorvoert.

 

Het is de eerste keer dat Fnac in deze regio actief wordt en pas de tweede keer dat Fnac de franchise-formule gebruikt voor een expansie in het buitenland. Eerder deed het dat ook in Marokko, waar de groep nu één winkel telt. Ook In thuisland Frankrijk is Fnac vorig jaar al gestart met franchising: de eerste franchisewinkel opende in oktober 2012 in La Roche-sur-Yon. Tegen 2015 wil de keten zo'n 30 winkels laten uitbaten door zelfstandigen.

 

Fnac telt in totaal 173 winkels, waarvan 107 in Frankrijk. De overige werden geopend in Spanje, Portugal, Brazilië, België, Zwitserland en Marokko.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour en Fnac Darty denken aan inkoopalliantie

01/12/2017

Supermarktbedrijf Carrefour en elektronicaverkoper Fnac Darty denken eraan om een alliantie te vormen voor hun elektronica-aankopen. Door die bundeling van krachten kunnen ze de prijzen immers drukken.

Media Saturn lanceert eerste volledig virtuele winkelwereld

21/11/2017

Klanten van Saturn, dat samen met Media Markt deel uitmaakt van de groep Media Saturn, kunnen voortaan hun VR-bril opzetten om de producten in twee virtuele omgevingen te bekijken. De koop ook afronden in VR is voorlopig nog niet mogelijk.

Krëfel neemt meerderheid in IT-speler Tones

17/11/2017

Krëfel heeft een meerderheid genomen in het Mechelse Tones, een keten met vier winkels die gespecialiseerd is in IT en multimedia. Door die overname wil Krëfel zijn aanbod in die sectoren verder uitbreiden.

Service is de sleutel voor jarig Keymusic

10/11/2017

De fysieke muziekwinkel heeft zeker nog bestaansrecht, zegt CEO Francky Dedeyne van Keymusic, dat zijn 25e verjaardag viert. "Als je oplossingen verkoopt, speelt prijs minder", stelt hij. Groei komt uit een franchiseconcept, bovendien lonkt het buitenland.

Pieter Haas, CEO Ceconomy: "Wij verkopen een digitaal leven aan de consument"

03/11/2017

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, heeft de sleutel in handen voor de verdere consolidatie van de elektronicasector in Europa. De retailer wordt een verkoper van diensten en oplossingen: “We helpen mensen de juiste beslissingen te nemen.”

Ceconomy groeit verder in transitiejaar

26/10/2017

In het vierde kwartaal van zijn boekjaar is Ceconomy, voorheen onderdeel van de Duitse Metro Group, met 4,6% gegroeid naar 5,264 miljard euro. Vooral online zette het moederbedrijf van onder andere Media Markt grote stappen.

Back to top