Fnac zet keten op in Qatar | RetailDetail

Fnac zet keten op in Qatar

Fnac zet keten op in Qatar

De Franse boeken- en muziekketen Fnac wil de komende vijf jaar vier winkels openen in Qatar. Het akkoord voor de eerste franchisezaak, die dit najaar in de Lagoona Mall in hoofdstad Doha zal worden geopend, is alvast getekend.

Franchise volwaardig deel nieuwe strategie Fnac

Fnac sloot het akkoord met Darwish Holding, die in het Midden-Oosten al winkels runt voor onder meer Sony, Yamaha, Bose en Bang & Olufsen. Zo kan Fnac zijn netwerk sneller uit te breiden zonder veel te investeren, waardoor de keten niet in botsing komt met het besparingsplan dat ze momenteel doorvoert.

 

Het is de eerste keer dat Fnac in deze regio actief wordt en pas de tweede keer dat Fnac de franchise-formule gebruikt voor een expansie in het buitenland. Eerder deed het dat ook in Marokko, waar de groep nu één winkel telt. Ook In thuisland Frankrijk is Fnac vorig jaar al gestart met franchising: de eerste franchisewinkel opende in oktober 2012 in La Roche-sur-Yon. Tegen 2015 wil de keten zo'n 30 winkels laten uitbaten door zelfstandigen.

 

Fnac telt in totaal 173 winkels, waarvan 107 in Frankrijk. De overige werden geopend in Spanje, Portugal, Brazilië, België, Zwitserland en Marokko.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Verzekeraar op één na grootste aandeelhouder Fnac-Darty

08/02/2018

Investeringsfonds Knight Vinke heeft zijn participatie in Fnac-Darty, de fusiegroep die ook de Belgische elektroketen Vanden Borre en de Nederlandse retailer BCC in handen heeft, verkocht aan verzekeringsmakelaar SFAM.

Ondanks tegenvallende verkoop recordwinst voor Apple

02/02/2018

Apple heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar, dat eindigde op 30 december 2017, zijn records qua omzet en winst weten te breken. Toch zijn er ongunstige signalen, want de verkoop van de iPhone bleef onder de verwachtingen.

Computerchips drijvende factor achter recordwinst Samsung

31/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft ook in het vierde kwartaal een recordwinst gehaald, wat het vooral te danken heeft aan de chipdivisie. Daar blijven de prijzen immers erg hoog.

Fnac krijgt nieuwe stek in Gent

24/01/2018

De Gentse Fnac verhuist volgend jaar naar een nieuwe locatie. De winkel blijft wel in de Veldstraat, maar gaat naar een nieuw pand en zal een stuk kleiner zijn dan de huidige vestiging.

Schotse winkel ‘ontslaat’ Pepper-robot

23/01/2018

Een vestiging van de Britse keten Margiotta in Edinburgh heeft na amper een week besloten om een experiment met een Pepper-robot stop te zetten. Klanten zouden de robot verwarrend hebben gevonden.

Back to top