Fnac ziet veel voordelen in overname Darty | RetailDetail

Fnac ziet veel voordelen in overname Darty

Fnac ziet veel voordelen in overname Darty

De Franse multimediaketen Fnac denkt dat de overname van sectorgenoot Darty minstens 85 miljoen euro aan synergieën kan opleveren voor het bedrijf. Fnac deed vorige maand een overnamebod op Darty.

Twee grote aandeelhouders overtuigd

Ondertussen heeft het bod volgens Fnac al de steun gekregen van Knight Vinke Asset Management en DNCA Finance, die samen 23,63% van de aandelen in handen hebben. Als de overname er komt, dan zal het resultaat het grootste elektronicabedrijf van Frankrijk vormen.

 

Fnac bood vorige maand ongeveer 720 miljoen euro op Darty, toen 25% meer dan de koers van de aandelen. Een overname van Darty zou het aantal winkels van Fnac in Frankrijk in één klap verdrievoudigen en ook de omzet zou ongeveer verdubbelen.

 

Darty is een van oorsprong Frans bedrijf dat ondertussen zijn hoofdzetel in het Verenigd Koninkrijk heeft, maar het grootste deel van de winkels is nog steeds te vinden in Frankrijk. Daarnaast is het eigenaar van BCC in Nederland en van Vanden Borre in België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Verzekeraar op één na grootste aandeelhouder Fnac-Darty

08/02/2018

Investeringsfonds Knight Vinke heeft zijn participatie in Fnac-Darty, de fusiegroep die ook de Belgische elektroketen Vanden Borre en de Nederlandse retailer BCC in handen heeft, verkocht aan verzekeringsmakelaar SFAM.

Ondanks tegenvallende verkoop recordwinst voor Apple

02/02/2018

Apple heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar, dat eindigde op 30 december 2017, zijn records qua omzet en winst weten te breken. Toch zijn er ongunstige signalen, want de verkoop van de iPhone bleef onder de verwachtingen.

Computerchips drijvende factor achter recordwinst Samsung

31/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft ook in het vierde kwartaal een recordwinst gehaald, wat het vooral te danken heeft aan de chipdivisie. Daar blijven de prijzen immers erg hoog.

Fnac krijgt nieuwe stek in Gent

24/01/2018

De Gentse Fnac verhuist volgend jaar naar een nieuwe locatie. De winkel blijft wel in de Veldstraat, maar gaat naar een nieuw pand en zal een stuk kleiner zijn dan de huidige vestiging.

Schotse winkel ‘ontslaat’ Pepper-robot

23/01/2018

Een vestiging van de Britse keten Margiotta in Edinburgh heeft na amper een week besloten om een experiment met een Pepper-robot stop te zetten. Klanten zouden de robot verwarrend hebben gevonden.

Back to top