Fotospecialist Kamera Express neemt Konijnenberg over

Kamera Express, een specialist in foto- en videoapparatuur, neemt branchegenoot Foto Konijnenberg over. Samen zijn ze goed voor 21 winkels in drie landen en webshops in tien landen. Kamera Express wil zo Europees marktleider worden.

 

Omnichannel-hub voor foto en video

Zelf heeft Kamera Express, sinds maart 2018 eigendom van investeringsmaatschappij Vendis, achttien fysieke winkels in Nederland en België en een webshop. Nu komen daar nog de drie fysieke winkels (een in Nederland, een in België en een in Duitsland) en vooral de online activiteiten van Foto Konijnenberg bij: de overnameprooi is online immers actief in tien Europese landen. 

 

Harold Konijnenberg, algemeen directeur van Foto Konijnenberg, heeft het over “een perfecte match met de kernwaarden van Kamera Express, waardoor deze aansluiting een logische volgende stap is in onze ontwikkeling”. Hij treedt ook toe tot de directie van Kamera Express als verantwoordelijke voor strategie en integratie. “In 2018 hebben we verdere stappen gezet in onze internationale expansie met de opening van een tweede winkel in België (Gent)”, zegt ook Ben Cornelisse, CEO van Kamera Express: “Deze overname past daarmee perfect in onze strategie om organisch en middels acquisities de leidende Europese omnichannelspeler te bouwen.”

 

Welke overnamesom met de deal gemoeid is, is niet bekendgemaakt.