Game Mania zet volop in op tweedehands spelconsoles

Game Mania zet volop in op tweedehands spelconsoles

Nadat Game Mania enkele jaren geleden van start ging met de verkoop van tweedehands games, trekt de keten na een proefperiode nu ook volop de kaart van tweedehandse consoles. Het 'used consoles'-concept staat net op tijd op punt voor de lancering van de nieuwe Nintendo 3DS XL morgen.

Logisch vervolg op 'used games'

"De tweedehandse consoles zijn voor ons een logisch vervolg op de 'used games'. Klanten krijgen in ruil voor hun gebruikte console een cash bedrag of een Game Mania-waardebon", zegt Tom Henderikx, verantwoordelijk voor het formulebeheer en de 'new business' bij Game Mania.

 

"Uiteraard voeren wij ook een kwaliteitscontrole door vooraleer wij een console inslaan. We brengen uitsluitend consoles in omloop die volledig werken. Op onze website kan de kandidaat-koper kijken welke consoles in welke store te verkrijgen zijn en tegen welke prijs."

 

Net op tijd voor lancering 3DS XL

Game Mania zette het concept van de 'used consoles' al eens in bij de lancering van de Nintendo 3DS. "Toen kon men deze handheld tegen een gereduceerde prijs kopen als een oude DS werd binnengebracht", zegt Tom Henderikx. "Het was iets wat massaal werd gedaan en wat we gaan herhalen bij de lancering van de 3DS XL, die morgen, zaterdag, in de winkel ligt."

 

Wie zijn oude Nintendo 3DS binnenbrengt, krijgt korting op de aankoop van de 3DS XL. "De aankoop van gebruikte consoles zorgt op deze manier dus ook voor een boost van de nieuwverkoop", merkt Henderikx op.

 

Game Mania opende zijn eerste winkel in 1992 in Merksem (Antwerpen) en groeide met intussen 99 vestigingen uit tot de grootste franchiseketen voor videogames in de Benelux. Free Record Shop Holding is sinds maart 2006 eigenaar van PB Projects NV en het Game Mania Concept, waarbij PB Projects NV fungeert als werkmaatschappij binnen de Holding.

Tags: