Game Mania zet volop in op tweedehands spelconsoles | RetailDetail

Game Mania zet volop in op tweedehands spelconsoles

Game Mania zet volop in op tweedehands spelconsoles

Nadat Game Mania enkele jaren geleden van start ging met de verkoop van tweedehands games, trekt de keten na een proefperiode nu ook volop de kaart van tweedehandse consoles. Het 'used consoles'-concept staat net op tijd op punt voor de lancering van de nieuwe Nintendo 3DS XL morgen.

Logisch vervolg op 'used games'

"De tweedehandse consoles zijn voor ons een logisch vervolg op de 'used games'. Klanten krijgen in ruil voor hun gebruikte console een cash bedrag of een Game Mania-waardebon", zegt Tom Henderikx, verantwoordelijk voor het formulebeheer en de 'new business' bij Game Mania.

 

"Uiteraard voeren wij ook een kwaliteitscontrole door vooraleer wij een console inslaan. We brengen uitsluitend consoles in omloop die volledig werken. Op onze website kan de kandidaat-koper kijken welke consoles in welke store te verkrijgen zijn en tegen welke prijs."

 

Net op tijd voor lancering 3DS XL

Game Mania zette het concept van de 'used consoles' al eens in bij de lancering van de Nintendo 3DS. "Toen kon men deze handheld tegen een gereduceerde prijs kopen als een oude DS werd binnengebracht", zegt Tom Henderikx. "Het was iets wat massaal werd gedaan en wat we gaan herhalen bij de lancering van de 3DS XL, die morgen, zaterdag, in de winkel ligt."

 

Wie zijn oude Nintendo 3DS binnenbrengt, krijgt korting op de aankoop van de 3DS XL. "De aankoop van gebruikte consoles zorgt op deze manier dus ook voor een boost van de nieuwverkoop", merkt Henderikx op.

 

Game Mania opende zijn eerste winkel in 1992 in Merksem (Antwerpen) en groeide met intussen 99 vestigingen uit tot de grootste franchiseketen voor videogames in de Benelux. Free Record Shop Holding is sinds maart 2006 eigenaar van PB Projects NV en het Game Mania Concept, waarbij PB Projects NV fungeert als werkmaatschappij binnen de Holding.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.