Game Mania zet volop in op tweedehands spelconsoles | RetailDetail

Game Mania zet volop in op tweedehands spelconsoles

Game Mania zet volop in op tweedehands spelconsoles

Nadat Game Mania enkele jaren geleden van start ging met de verkoop van tweedehands games, trekt de keten na een proefperiode nu ook volop de kaart van tweedehandse consoles. Het 'used consoles'-concept staat net op tijd op punt voor de lancering van de nieuwe Nintendo 3DS XL morgen.

Logisch vervolg op 'used games'

"De tweedehandse consoles zijn voor ons een logisch vervolg op de 'used games'. Klanten krijgen in ruil voor hun gebruikte console een cash bedrag of een Game Mania-waardebon", zegt Tom Henderikx, verantwoordelijk voor het formulebeheer en de 'new business' bij Game Mania.

 

"Uiteraard voeren wij ook een kwaliteitscontrole door vooraleer wij een console inslaan. We brengen uitsluitend consoles in omloop die volledig werken. Op onze website kan de kandidaat-koper kijken welke consoles in welke store te verkrijgen zijn en tegen welke prijs."

 

Net op tijd voor lancering 3DS XL

Game Mania zette het concept van de 'used consoles' al eens in bij de lancering van de Nintendo 3DS. "Toen kon men deze handheld tegen een gereduceerde prijs kopen als een oude DS werd binnengebracht", zegt Tom Henderikx. "Het was iets wat massaal werd gedaan en wat we gaan herhalen bij de lancering van de 3DS XL, die morgen, zaterdag, in de winkel ligt."

 

Wie zijn oude Nintendo 3DS binnenbrengt, krijgt korting op de aankoop van de 3DS XL. "De aankoop van gebruikte consoles zorgt op deze manier dus ook voor een boost van de nieuwverkoop", merkt Henderikx op.

 

Game Mania opende zijn eerste winkel in 1992 in Merksem (Antwerpen) en groeide met intussen 99 vestigingen uit tot de grootste franchiseketen voor videogames in de Benelux. Free Record Shop Holding is sinds maart 2006 eigenaar van PB Projects NV en het Game Mania Concept, waarbij PB Projects NV fungeert als werkmaatschappij binnen de Holding.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Slimme koelkast Samsung bestelt bij Albert Heijn

14/03/2018

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerken voor online boodschappen: de nieuwe koelkasten van Samsung laten je vanop afstand in de koelkast kijken, waarna je met de Appie-app meteen de ontbrekende boodschappen kan bestellen.

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

12/03/2018

Saturn opende vandaag Europa's allereerste kassaloze elektronicawinkel in Oostenrijk. De voormalige Metro Group-keten biedt zijn klanten het gebruikelijke advies bij aankoop, maar betalen moet gebeuren via een app.

Online en offline prijzen Media Markt gelijk getrokken

26/02/2018

Ceconomy gaat de online en offline prijzen bij Media Markt en Saturn gelijktrekken. De digitale prijskaarten die al een tijdje te vinden zijn in de winkels maken dat mogelijk, omdat die in real-time kunnen worden aangepast.

Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Back to top