Game Mania zet volop in op tweedehands spelconsoles

Game Mania zet volop in op tweedehands spelconsoles

Nadat Game Mania enkele jaren geleden van start ging met de verkoop van tweedehands games, trekt de keten na een proefperiode nu ook volop de kaart van tweedehandse consoles. Het 'used consoles'-concept staat net op tijd op punt voor de lancering van de nieuwe Nintendo 3DS XL morgen.

Logisch vervolg op 'used games'

"De tweedehandse consoles zijn voor ons een logisch vervolg op de 'used games'. Klanten krijgen in ruil voor hun gebruikte console een cash bedrag of een Game Mania-waardebon", zegt Tom Henderikx, verantwoordelijk voor het formulebeheer en de 'new business' bij Game Mania.

 

"Uiteraard voeren wij ook een kwaliteitscontrole door vooraleer wij een console inslaan. We brengen uitsluitend consoles in omloop die volledig werken. Op onze website kan de kandidaat-koper kijken welke consoles in welke store te verkrijgen zijn en tegen welke prijs."

 

Net op tijd voor lancering 3DS XL

Game Mania zette het concept van de 'used consoles' al eens in bij de lancering van de Nintendo 3DS. "Toen kon men deze handheld tegen een gereduceerde prijs kopen als een oude DS werd binnengebracht", zegt Tom Henderikx. "Het was iets wat massaal werd gedaan en wat we gaan herhalen bij de lancering van de 3DS XL, die morgen, zaterdag, in de winkel ligt."

 

Wie zijn oude Nintendo 3DS binnenbrengt, krijgt korting op de aankoop van de 3DS XL. "De aankoop van gebruikte consoles zorgt op deze manier dus ook voor een boost van de nieuwverkoop", merkt Henderikx op.

 

Game Mania opende zijn eerste winkel in 1992 in Merksem (Antwerpen) en groeide met intussen 99 vestigingen uit tot de grootste franchiseketen voor videogames in de Benelux. Free Record Shop Holding is sinds maart 2006 eigenaar van PB Projects NV en het Game Mania Concept, waarbij PB Projects NV fungeert als werkmaatschappij binnen de Holding.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fnac Vanden Borre start werken aan gezamenlijk distributiecentrum

17/01/2018

In Willebroek gaan de werken aan een nieuw distributiecentrum voor Fnac en Vanden Borre van start. Het is de volgende stap in de integratie van de twee ketens, die sinds de fusie van Darty en Fnac tot dezelfde groep behoren.

Samsung mikt op recordwinst in vierde kwartaal

09/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft in voorlopige kwartaalresultaten aangegeven dat het uitgaat van een recordwinst voor het vierde kwartaal van 2017. Toch lijkt het niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen.

Medeoprichter MediaMarkt overleden

28/12/2017

Erich Kellerhals, een medeoprichter van elektronicaketen MediaMarkt, is op kerstdag overleden. De Duitser legde in 1979 de basis van wat later zou uitgroeien tot een van de grootste elektroketens wereldwijd. Erich Kellerhals werd 78.

Verwachtingen rond iPhone X teruggeschroefd

26/12/2017

Analisten hebben hun verwachtingen rond de iPhone X voor het komende kwartaal verlaagd. Naar verwachting zullen er slechts 25 miljoen toestellen besteld worden, terwijl er in het huidige kwartaal 30 miljoen horen te worden verkocht.

Online drijvende factor voor moederbedrijf Media Markt

19/12/2017

In het boekjaar 2016/2017 is de omzet van CECONOMY, het nieuwe moederbedrijf van Media Markt en Saturn, met 1,3% gegroeid. Daarbij was vooral de online omzet een drijvende factor.

Telenet opent flagshipstore op Antwerpse Meir

15/12/2017

Telecombedrijf Telenet heeft gisteren in Antwerpen op de Meir een flagshipstore geopend met een volledig nieuw winkelconcept. Telenet noemt het zelf een belevingswinkel, waar klanten veel meer kunnen dan enkel shoppen.

Back to top