Google wil zwaar investeren in productie OLED-schermen bij LG | RetailDetail

Google wil zwaar investeren in productie OLED-schermen bij LG

Google wil zwaar investeren in productie OLED-schermen bij LG
Shutterstock

Google wil voor een biljoen won (830 miljoen euro) investeren in de productie van OLED-schermen bij technologiebedrijf LG. Die schermen worden gebruikt in smartphones, maar vaak is er sprake van een tekort.

Google Pixel 2

De investering zou vooral slaan op de nieuwe buigzame OLED-schermen, die Google wil gebruiken in zijn nieuwe lijn Pixel smartphones. Ook bij Samsung maken ze al gebruik van die schermen en waarschijnlijk gaat ook Apple de schermen van Samsung gebruiken in zijn nieuwe iPhones.

 

Omdat Google wil vermijden dat er een tekort is aan de schermen, wil het nu fors investeren in LG, zodat die de productie verder kan opdrijven. Google maakte voorheen ook gebruik van de schermen van Samsung, maar wil nu dus de overstap maken naar een nieuwe producent, al moet het daarvoor zelf fors investeren. Het scherm zal gebruikt worden in de nieuwe Google Pixel 2, die dit najaar moet verschijnen en wordt geproduceerd door HTC, maar dus met schermen van LG.

 

LG zou nog niet akkoord gegaan zijn met het aanbod van Google en het wil voorlopig ook niet reageren op de berichtgeving.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.