Google wil zwaar investeren in productie OLED-schermen bij LG

Google wil zwaar investeren in productie OLED-schermen bij LG
Shutterstock

Google wil voor een biljoen won (830 miljoen euro) investeren in de productie van OLED-schermen bij technologiebedrijf LG. Die schermen worden gebruikt in smartphones, maar vaak is er sprake van een tekort.

Google Pixel 2

De investering zou vooral slaan op de nieuwe buigzame OLED-schermen, die Google wil gebruiken in zijn nieuwe lijn Pixel smartphones. Ook bij Samsung maken ze al gebruik van die schermen en waarschijnlijk gaat ook Apple de schermen van Samsung gebruiken in zijn nieuwe iPhones.

 

Omdat Google wil vermijden dat er een tekort is aan de schermen, wil het nu fors investeren in LG, zodat die de productie verder kan opdrijven. Google maakte voorheen ook gebruik van de schermen van Samsung, maar wil nu dus de overstap maken naar een nieuwe producent, al moet het daarvoor zelf fors investeren. Het scherm zal gebruikt worden in de nieuwe Google Pixel 2, die dit najaar moet verschijnen en wordt geproduceerd door HTC, maar dus met schermen van LG.

 

LG zou nog niet akkoord gegaan zijn met het aanbod van Google en het wil voorlopig ook niet reageren op de berichtgeving.