Grootste winst in 2 jaar voor Samsung

Grootste winst in 2 jaar voor Samsung

Het Koreaanse Samsung zegt het voorbije kwartaal de grootste winst in twee jaar tijd te hebben gemaakt. Dat is het gevolg van de sterke verkoop van het nieuwe vlaggenschip, de Samsung Galaxy S7.

 

75 miljoen smartphones

Niet enkel de Galaxy S7 en de S7 Edge deden het heel goed, ook bij de mid-range en budgettelefoons wist Samsung mooie cijfers voor te leggen. In dat segment verminderde Samsung het aantal modellen, waardoor de kosten ook werden teruggebracht.

 

In totaal haalde het bedrijf een winst van 5,85 biljoen won (4,6 miljard euro). Dat is een stijging van 2 procent ten opzichte van een jaar eerder en beter dan werd verwacht door analisten. De omzet groeide dan weer met 5 procent naar 50,94 biljoen won (40,7 miljard euro).

 

Samsung wist in het tweede kwartaal tussen 75,6 miljoen en 78,3 miljoen smartphones te verschepen. Dat zijn er bijna twee keer zoveel als het aantal iPhones van concurrent Apple. Het is bovendien verrassend dat Samsung de voorspellingen van analisten wist te overtreffen, terwijl de groei van de smartphonemarkt wereldwijd vertraagt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Guess dankt sterk kwartaal aan Europa en Azië

22/11/2017

De omzet van het Amerikaanse modemerk Guess is in het derde kwartaal met meer dan 3% gegroeid. Dat heeft het bedrijf vooral te danken aan een sterke verkoop in Azië en Europa. Onder de streep was er wel sprake van verlies.

Urban Outfitters kruipt uit dal in derde kwartaal

21/11/2017

Na enkele kwartalen met negatieve resultaten heeft Urban Outiftters in het derde kwartaal opnieuw met groei kunnen aanknopen. De totale omzet groeide zo met 3,5%, ook op vergelijkbare basis was er een groei van 1%.

Media Saturn lanceert eerste volledig virtuele winkelwereld

21/11/2017

Klanten van Saturn, dat samen met Media Markt deel uitmaakt van de groep Media Saturn, kunnen voortaan hun VR-bril opzetten om de producten in twee virtuele omgevingen te bekijken. De koop ook afronden in VR is voorlopig nog niet mogelijk.

Krëfel neemt meerderheid in IT-speler Tones

17/11/2017

Krëfel heeft een meerderheid genomen in het Mechelse Tones, een keten met vier winkels die gespecialiseerd is in IT en multimedia. Door die overname wil Krëfel zijn aanbod in die sectoren verder uitbreiden.

Passoã maakt Lucas Bols vreugdedronken

16/11/2017

De omzet van sterkedrankenproducent Lucas Bols steeg in de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar met 23,8% naar 48,8 miljoen euro. Op een half procent na dankt Bols die groei volledig aan de integratie van likeurmerk Passoã.

Henkel verhoogt omzetverwachting voor 2017

15/11/2017

Henkel rondt voor het eerst de kaap van vijftien miljard euro voor zijn omzet over negen maanden. Door de sterke prestaties verhoogt het bedrijf zijn omzet- en winstverwachting.

Back to top