Grootste winst in 2 jaar voor Samsung

Grootste winst in 2 jaar voor Samsung

Grootste winst in 2 jaar voor Samsung

Het Koreaanse Samsung zegt het voorbije kwartaal de grootste winst in twee jaar tijd te hebben gemaakt. Dat is het gevolg van de sterke verkoop van het nieuwe vlaggenschip, de Samsung Galaxy S7.

 

75 miljoen smartphones

Niet enkel de Galaxy S7 en de S7 Edge deden het heel goed, ook bij de mid-range en budgettelefoons wist Samsung mooie cijfers voor te leggen. In dat segment verminderde Samsung het aantal modellen, waardoor de kosten ook werden teruggebracht.

 

In totaal haalde het bedrijf een winst van 5,85 biljoen won (4,6 miljard euro). Dat is een stijging van 2 procent ten opzichte van een jaar eerder en beter dan werd verwacht door analisten. De omzet groeide dan weer met 5 procent naar 50,94 biljoen won (40,7 miljard euro).

 

Samsung wist in het tweede kwartaal tussen 75,6 miljoen en 78,3 miljoen smartphones te verschepen. Dat zijn er bijna twee keer zoveel als het aantal iPhones van concurrent Apple. Het is bovendien verrassend dat Samsung de voorspellingen van analisten wist te overtreffen, terwijl de groei van de smartphonemarkt wereldwijd vertraagt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Greenyard lijdt onder druk supermarkten

07/06/2018

Groenten- en fruitproducent Greenyard presteerde vorig boekjaar onder de verwachtingen. De prijsdruk vanuit de supermarkten weegt door, net als de mislukte overname van Dole.

Hudson’s Bay verliest omzet in Europa

06/06/2018

Het Canadese HBC, moederbedrijf van warenhuisketens Hudson’s Bay, Saks OFF 5TH en Galeria Inno, heeft het vooral in Europa moeilijk. Uit de zopas gepubliceerde kwartaalcijfers blijkt dat de verliezen flink oplopen.