Grootste winst in 2 jaar voor Samsung

Grootste winst in 2 jaar voor Samsung

Grootste winst in 2 jaar voor Samsung

Het Koreaanse Samsung zegt het voorbije kwartaal de grootste winst in twee jaar tijd te hebben gemaakt. Dat is het gevolg van de sterke verkoop van het nieuwe vlaggenschip, de Samsung Galaxy S7.

 

75 miljoen smartphones

Niet enkel de Galaxy S7 en de S7 Edge deden het heel goed, ook bij de mid-range en budgettelefoons wist Samsung mooie cijfers voor te leggen. In dat segment verminderde Samsung het aantal modellen, waardoor de kosten ook werden teruggebracht.

 

In totaal haalde het bedrijf een winst van 5,85 biljoen won (4,6 miljard euro). Dat is een stijging van 2 procent ten opzichte van een jaar eerder en beter dan werd verwacht door analisten. De omzet groeide dan weer met 5 procent naar 50,94 biljoen won (40,7 miljard euro).

 

Samsung wist in het tweede kwartaal tussen 75,6 miljoen en 78,3 miljoen smartphones te verschepen. Dat zijn er bijna twee keer zoveel als het aantal iPhones van concurrent Apple. Het is bovendien verrassend dat Samsung de voorspellingen van analisten wist te overtreffen, terwijl de groei van de smartphonemarkt wereldwijd vertraagt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Slimme koelkast Samsung bestelt bij Albert Heijn

14/03/2018

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerken voor online boodschappen: de nieuwe koelkasten van Samsung laten je vanop afstand in de koelkast kijken, waarna je met de Appie-app meteen de ontbrekende boodschappen kan bestellen.

Inditex groeit sterk dankzij online omzetstijging

14/03/2018

Inditex, eigenaar van modeketens Zara en Massimo Dutti, heeft het voorbije jaar een mooie groei opgetekend, ondanks een sterke euro. Vooral de online verkoop van kleding doet het erg goed.

Back to top