Grootste winst in 2 jaar voor Samsung

Grootste winst in 2 jaar voor Samsung

Het Koreaanse Samsung zegt het voorbije kwartaal de grootste winst in twee jaar tijd te hebben gemaakt. Dat is het gevolg van de sterke verkoop van het nieuwe vlaggenschip, de Samsung Galaxy S7.

 

75 miljoen smartphones

Niet enkel de Galaxy S7 en de S7 Edge deden het heel goed, ook bij de mid-range en budgettelefoons wist Samsung mooie cijfers voor te leggen. In dat segment verminderde Samsung het aantal modellen, waardoor de kosten ook werden teruggebracht.

 

In totaal haalde het bedrijf een winst van 5,85 biljoen won (4,6 miljard euro). Dat is een stijging van 2 procent ten opzichte van een jaar eerder en beter dan werd verwacht door analisten. De omzet groeide dan weer met 5 procent naar 50,94 biljoen won (40,7 miljard euro).

 

Samsung wist in het tweede kwartaal tussen 75,6 miljoen en 78,3 miljoen smartphones te verschepen. Dat zijn er bijna twee keer zoveel als het aantal iPhones van concurrent Apple. Het is bovendien verrassend dat Samsung de voorspellingen van analisten wist te overtreffen, terwijl de groei van de smartphonemarkt wereldwijd vertraagt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Schotse winkel ‘ontslaat’ Pepper-robot

23/01/2018

Een vestiging van de Britse keten Margiotta in Edinburgh heeft na amper een week besloten om een experiment met een Pepper-robot stop te zetten. Klanten zouden de robot verwarrend hebben gevonden.

The Sting weet flinke winst te maken in boekjaar 2016

22/01/2018

Modeketen The Sting heeft in 2016 opnieuw winst weten te maken, nadat het een jaar eerder nog meer dan vijf miljoen euro verlies moest slikken. Ook zusterformule Costes wist het boekjaar 2016 positief af te sluiten.

Ceconomy stuurt winstwaarschuwing uit voor eerste kwartaal

22/01/2018

Ceconomy, het moederbedrijf achter elektronicaketens Media Markt en Saturn, heeft een bericht uitgestuurd waarin het waarschuwt voor mindere resultaten in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar.

Lagere omzet en nieuwe CEO voor Geox

19/01/2018

De omzet bij het Italiaanse schoenenmerk Geox is in het voorbije boekjaar licht gedaald. Daarnaast werd voormalig CEO Gregorio Borgo vervangen door Matteo Mascazzini, die overkomt van het Italiaanse modemerk Gucci.

Recordomzet voor BelOrta

19/01/2018

Groente- en fruitbedrijf BelOrta heeft in 2017 een recordomzet gehaald van 439 miljoen euro, een stijging van 7% ten opzichte van een jaar eerder. Het volume steeg met 2,5% en nadert de 500 miljoen kilogram.

Primark ziet groei vertragen

18/01/2018

In het eerste kwartaal van het boekjaar is de omzet bij de Ierse modeketen Primark bij constante wisselkoersen met 7% gestegen, inclusief wisselkoerseffecten was dat zelfs met 9%. Dat is wel lager dan wat analisten verwacht hadden.

Back to top