Grootste winst in 2 jaar voor Samsung

Grootste winst in 2 jaar voor Samsung

Het Koreaanse Samsung zegt het voorbije kwartaal de grootste winst in twee jaar tijd te hebben gemaakt. Dat is het gevolg van de sterke verkoop van het nieuwe vlaggenschip, de Samsung Galaxy S7.

 

75 miljoen smartphones

Niet enkel de Galaxy S7 en de S7 Edge deden het heel goed, ook bij de mid-range en budgettelefoons wist Samsung mooie cijfers voor te leggen. In dat segment verminderde Samsung het aantal modellen, waardoor de kosten ook werden teruggebracht.

 

In totaal haalde het bedrijf een winst van 5,85 biljoen won (4,6 miljard euro). Dat is een stijging van 2 procent ten opzichte van een jaar eerder en beter dan werd verwacht door analisten. De omzet groeide dan weer met 5 procent naar 50,94 biljoen won (40,7 miljard euro).

 

Samsung wist in het tweede kwartaal tussen 75,6 miljoen en 78,3 miljoen smartphones te verschepen. Dat zijn er bijna twee keer zoveel als het aantal iPhones van concurrent Apple. Het is bovendien verrassend dat Samsung de voorspellingen van analisten wist te overtreffen, terwijl de groei van de smartphonemarkt wereldwijd vertraagt.