HMV opnieuw winstgevend

HMV opnieuw winstgevend

De Britse entertainmentketen HMV is opnieuw winstgevend, minder dan twee jaar nadat het failliet werd verklaard. Het kreeg toen een doorstart dankzij Hilco, dat op een bepaald moment ook interesse had in Free Record Shop.

Elke winkel winstgevend

Toen HMV in januari 2013 failliet werd verklaard, had het 170 miljoen pond (218 miljoen euro) schulden en dreigden alle 223 winkels de deuren te moeten sluiten. Dat had toen meer dan 4.000 jobs gekost. Hilco zorgde echter voor een doorstart en redde op die manier 140 winkels.


Nu blijkt dat HMV in de periode van 29 januari 2013 tot 28 december 2013 een omzet van 311,2 miljoen pond (398,6 miljoen euro) heeft gehaald en een operationele winst van 16,7 miljoen pond (21,4 miljoen euro). Volgens Hilco is elke winkel van HMV momenteel winstgevend, dankzij een doorgedreven herstructurering. Zo werden onder andere de huurprijzen en voorwaarden van leveranciers aangepast, waardoor de kosten flink zijn teruggedrongen.


Deals met platenlabels

Om opnieuw meer volk naar zijn winkels te trekken heeft HMV deals gesloten met grote platenlabels en filmstudio's. Zo worden artiesten en films met onder andere optredens in de winkels gepromoot.


Bij het faillissement van de entertainmentketen Free Record Shop in België en Nederland was Hilco ook even geïnteresseerd om (een deel van) de winkels van Free Record Shop over te nemen, maar die deal is uiteindelijk afgesprongen. Hilco wilde zijn contacten bij HMV gebruiken om ook Free Record Shop terug op het juiste spoor te zetten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Krëfel neemt meerderheid in IT-speler Tones

17/11/2017

Krëfel heeft een meerderheid genomen in het Mechelse Tones, een keten met vier winkels die gespecialiseerd is in IT en multimedia. Door die overname wil Krëfel zijn aanbod in die sectoren verder uitbreiden.

Service is de sleutel voor jarig Keymusic

10/11/2017

De fysieke muziekwinkel heeft zeker nog bestaansrecht, zegt CEO Francky Dedeyne van Keymusic, dat zijn 25e verjaardag viert. "Als je oplossingen verkoopt, speelt prijs minder", stelt hij. Groei komt uit een franchiseconcept, bovendien lonkt het buitenland.

Pieter Haas, CEO Ceconomy: "Wij verkopen een digitaal leven aan de consument"

03/11/2017

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, heeft de sleutel in handen voor de verdere consolidatie van de elektronicasector in Europa. De retailer wordt een verkoper van diensten en oplossingen: “We helpen mensen de juiste beslissingen te nemen.”

Ceconomy groeit verder in transitiejaar

26/10/2017

In het vierde kwartaal van zijn boekjaar is Ceconomy, voorheen onderdeel van de Duitse Metro Group, met 4,6% gegroeid naar 5,264 miljard euro. Vooral online zette het moederbedrijf van onder andere Media Markt grote stappen.

Mister Genius start Vlaamse expansie in Mechelen

23/10/2017

Mister Genius, een winkelketen voor onder andere pc- en smartphoneherstellingen, opent vandaag een winkel in Mechelen. Die moet voor de Waalse keten een aanzet zijn voor een flinke expansie ten noorden van de taalgrens.

Google wil gaan verkopen in Google Shops

20/10/2017

Google opende vorig jaar al zijn eerste Google Shop als pop-upwinkel in New York, maar daar werden geen producten verkocht. Met de lancering van de nieuwe Google Pixel-smartphones wil de internetreus dat wel gaan doen.

Back to top