HMV opnieuw winstgevend | RetailDetail

HMV opnieuw winstgevend

HMV opnieuw winstgevend

De Britse entertainmentketen HMV is opnieuw winstgevend, minder dan twee jaar nadat het failliet werd verklaard. Het kreeg toen een doorstart dankzij Hilco, dat op een bepaald moment ook interesse had in Free Record Shop.

Elke winkel winstgevend

Toen HMV in januari 2013 failliet werd verklaard, had het 170 miljoen pond (218 miljoen euro) schulden en dreigden alle 223 winkels de deuren te moeten sluiten. Dat had toen meer dan 4.000 jobs gekost. Hilco zorgde echter voor een doorstart en redde op die manier 140 winkels.


Nu blijkt dat HMV in de periode van 29 januari 2013 tot 28 december 2013 een omzet van 311,2 miljoen pond (398,6 miljoen euro) heeft gehaald en een operationele winst van 16,7 miljoen pond (21,4 miljoen euro). Volgens Hilco is elke winkel van HMV momenteel winstgevend, dankzij een doorgedreven herstructurering. Zo werden onder andere de huurprijzen en voorwaarden van leveranciers aangepast, waardoor de kosten flink zijn teruggedrongen.


Deals met platenlabels

Om opnieuw meer volk naar zijn winkels te trekken heeft HMV deals gesloten met grote platenlabels en filmstudio's. Zo worden artiesten en films met onder andere optredens in de winkels gepromoot.


Bij het faillissement van de entertainmentketen Free Record Shop in België en Nederland was Hilco ook even geïnteresseerd om (een deel van) de winkels van Free Record Shop over te nemen, maar die deal is uiteindelijk afgesprongen. Hilco wilde zijn contacten bij HMV gebruiken om ook Free Record Shop terug op het juiste spoor te zetten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Slimme koelkast Samsung bestelt bij Albert Heijn

14/03/2018

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerken voor online boodschappen: de nieuwe koelkasten van Samsung laten je vanop afstand in de koelkast kijken, waarna je met de Appie-app meteen de ontbrekende boodschappen kan bestellen.

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

12/03/2018

Saturn opende vandaag Europa's allereerste kassaloze elektronicawinkel in Oostenrijk. De voormalige Metro Group-keten biedt zijn klanten het gebruikelijke advies bij aankoop, maar betalen moet gebeuren via een app.

Online en offline prijzen Media Markt gelijk getrokken

26/02/2018

Ceconomy gaat de online en offline prijzen bij Media Markt en Saturn gelijktrekken. De digitale prijskaarten die al een tijdje te vinden zijn in de winkels maken dat mogelijk, omdat die in real-time kunnen worden aangepast.

Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Back to top