HMV opnieuw winstgevend | RetailDetail

HMV opnieuw winstgevend

HMV opnieuw winstgevend

De Britse entertainmentketen HMV is opnieuw winstgevend, minder dan twee jaar nadat het failliet werd verklaard. Het kreeg toen een doorstart dankzij Hilco, dat op een bepaald moment ook interesse had in Free Record Shop.

Elke winkel winstgevend

Toen HMV in januari 2013 failliet werd verklaard, had het 170 miljoen pond (218 miljoen euro) schulden en dreigden alle 223 winkels de deuren te moeten sluiten. Dat had toen meer dan 4.000 jobs gekost. Hilco zorgde echter voor een doorstart en redde op die manier 140 winkels.


Nu blijkt dat HMV in de periode van 29 januari 2013 tot 28 december 2013 een omzet van 311,2 miljoen pond (398,6 miljoen euro) heeft gehaald en een operationele winst van 16,7 miljoen pond (21,4 miljoen euro). Volgens Hilco is elke winkel van HMV momenteel winstgevend, dankzij een doorgedreven herstructurering. Zo werden onder andere de huurprijzen en voorwaarden van leveranciers aangepast, waardoor de kosten flink zijn teruggedrongen.


Deals met platenlabels

Om opnieuw meer volk naar zijn winkels te trekken heeft HMV deals gesloten met grote platenlabels en filmstudio's. Zo worden artiesten en films met onder andere optredens in de winkels gepromoot.


Bij het faillissement van de entertainmentketen Free Record Shop in België en Nederland was Hilco ook even geïnteresseerd om (een deel van) de winkels van Free Record Shop over te nemen, maar die deal is uiteindelijk afgesprongen. Hilco wilde zijn contacten bij HMV gebruiken om ook Free Record Shop terug op het juiste spoor te zetten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Matthias De Clercq van Coolblue naar Nexxworks

06/07/2018

Matthias De Clercq, de Belgische topman van Coolblue, verlaat het bedrijf om op 17 juli commercieel directeur te worden bij consultancybedrijf Nexxworks.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.