HMV opnieuw winstgevend

HMV opnieuw winstgevend

De Britse entertainmentketen HMV is opnieuw winstgevend, minder dan twee jaar nadat het failliet werd verklaard. Het kreeg toen een doorstart dankzij Hilco, dat op een bepaald moment ook interesse had in Free Record Shop.

Elke winkel winstgevend

Toen HMV in januari 2013 failliet werd verklaard, had het 170 miljoen pond (218 miljoen euro) schulden en dreigden alle 223 winkels de deuren te moeten sluiten. Dat had toen meer dan 4.000 jobs gekost. Hilco zorgde echter voor een doorstart en redde op die manier 140 winkels.


Nu blijkt dat HMV in de periode van 29 januari 2013 tot 28 december 2013 een omzet van 311,2 miljoen pond (398,6 miljoen euro) heeft gehaald en een operationele winst van 16,7 miljoen pond (21,4 miljoen euro). Volgens Hilco is elke winkel van HMV momenteel winstgevend, dankzij een doorgedreven herstructurering. Zo werden onder andere de huurprijzen en voorwaarden van leveranciers aangepast, waardoor de kosten flink zijn teruggedrongen.


Deals met platenlabels

Om opnieuw meer volk naar zijn winkels te trekken heeft HMV deals gesloten met grote platenlabels en filmstudio's. Zo worden artiesten en films met onder andere optredens in de winkels gepromoot.


Bij het faillissement van de entertainmentketen Free Record Shop in België en Nederland was Hilco ook even geïnteresseerd om (een deel van) de winkels van Free Record Shop over te nemen, maar die deal is uiteindelijk afgesprongen. Hilco wilde zijn contacten bij HMV gebruiken om ook Free Record Shop terug op het juiste spoor te zetten.

Tags: