HMV opnieuw winstgevend

HMV opnieuw winstgevend

De Britse entertainmentketen HMV is opnieuw winstgevend, minder dan twee jaar nadat het failliet werd verklaard. Het kreeg toen een doorstart dankzij Hilco, dat op een bepaald moment ook interesse had in Free Record Shop.

Elke winkel winstgevend

Toen HMV in januari 2013 failliet werd verklaard, had het 170 miljoen pond (218 miljoen euro) schulden en dreigden alle 223 winkels de deuren te moeten sluiten. Dat had toen meer dan 4.000 jobs gekost. Hilco zorgde echter voor een doorstart en redde op die manier 140 winkels.


Nu blijkt dat HMV in de periode van 29 januari 2013 tot 28 december 2013 een omzet van 311,2 miljoen pond (398,6 miljoen euro) heeft gehaald en een operationele winst van 16,7 miljoen pond (21,4 miljoen euro). Volgens Hilco is elke winkel van HMV momenteel winstgevend, dankzij een doorgedreven herstructurering. Zo werden onder andere de huurprijzen en voorwaarden van leveranciers aangepast, waardoor de kosten flink zijn teruggedrongen.


Deals met platenlabels

Om opnieuw meer volk naar zijn winkels te trekken heeft HMV deals gesloten met grote platenlabels en filmstudio's. Zo worden artiesten en films met onder andere optredens in de winkels gepromoot.


Bij het faillissement van de entertainmentketen Free Record Shop in België en Nederland was Hilco ook even geïnteresseerd om (een deel van) de winkels van Free Record Shop over te nemen, maar die deal is uiteindelijk afgesprongen. Hilco wilde zijn contacten bij HMV gebruiken om ook Free Record Shop terug op het juiste spoor te zetten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fnac Vanden Borre start werken aan gezamenlijk distributiecentrum

17/01/2018

In Willebroek gaan de werken aan een nieuw distributiecentrum voor Fnac en Vanden Borre van start. Het is de volgende stap in de integratie van de twee ketens, die sinds de fusie van Darty en Fnac tot dezelfde groep behoren.

Samsung mikt op recordwinst in vierde kwartaal

09/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft in voorlopige kwartaalresultaten aangegeven dat het uitgaat van een recordwinst voor het vierde kwartaal van 2017. Toch lijkt het niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen.

Medeoprichter MediaMarkt overleden

28/12/2017

Erich Kellerhals, een medeoprichter van elektronicaketen MediaMarkt, is op kerstdag overleden. De Duitser legde in 1979 de basis van wat later zou uitgroeien tot een van de grootste elektroketens wereldwijd. Erich Kellerhals werd 78.

Verwachtingen rond iPhone X teruggeschroefd

26/12/2017

Analisten hebben hun verwachtingen rond de iPhone X voor het komende kwartaal verlaagd. Naar verwachting zullen er slechts 25 miljoen toestellen besteld worden, terwijl er in het huidige kwartaal 30 miljoen horen te worden verkocht.

Online drijvende factor voor moederbedrijf Media Markt

19/12/2017

In het boekjaar 2016/2017 is de omzet van CECONOMY, het nieuwe moederbedrijf van Media Markt en Saturn, met 1,3% gegroeid. Daarbij was vooral de online omzet een drijvende factor.

Telenet opent flagshipstore op Antwerpse Meir

15/12/2017

Telecombedrijf Telenet heeft gisteren in Antwerpen op de Meir een flagshipstore geopend met een volledig nieuw winkelconcept. Telenet noemt het zelf een belevingswinkel, waar klanten veel meer kunnen dan enkel shoppen.

Back to top