Hoofd mobiele afdeling Samsung moet vertrekken | RetailDetail

Hoofd mobiele afdeling Samsung moet vertrekken

Hoofd mobiele afdeling Samsung moet vertrekken

Shin Jong-Kyun, het hoofd van de mobiele afdeling van het Zuid-Koreaanse Samsung, moet zijn functie verlaten. Hij wordt verantwoordelijk gesteld voor de mindere verkopen van de smartphones, met name de Galaxy S6.

Concurrentie Apple en Chinese merken

Shin Jong-Kyun moet Samsung niet verlaten, maar krijgt een nieuwe functie waarin hij moet nadenken over de langetermijnstrategie voor smartphones en tablets binnen Samsung. Hij zal opgevolgd worden door Koh Dong Jin, die tot nu adjunct-directeur was van de divisie research & development van de mobiele afdeling.


"Koh heeft een grote kennis over heel wat domeinen, waaronder mobiele oplossingen en de ontwikkeling van diensten. Daarmee zal hij een nieuwe doorbraak op de mobiele markt forceren", stelt Samsung.


De verschuivingen binnen Samsung zijn een reactie op de mindere verkoop in de sector. Het bedrijf kon in het luxesegment niet de concurrentie aangaan met Apple, zelfs na de aankondiging van de Samsung Galaxy S6, en bij de goedkopere modellen komt er steeds meer concurrentie van de Chinese markt met merken als Huawei, Xiaomi en Lenovo.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Matthias De Clercq van Coolblue naar Nexxworks

06/07/2018

Matthias De Clercq, de Belgische topman van Coolblue, verlaat het bedrijf om op 17 juli commercieel directeur te worden bij consultancybedrijf Nexxworks.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.