Hoofd mobiele afdeling Samsung moet vertrekken | RetailDetail

Hoofd mobiele afdeling Samsung moet vertrekken

Hoofd mobiele afdeling Samsung moet vertrekken

Shin Jong-Kyun, het hoofd van de mobiele afdeling van het Zuid-Koreaanse Samsung, moet zijn functie verlaten. Hij wordt verantwoordelijk gesteld voor de mindere verkopen van de smartphones, met name de Galaxy S6.

Concurrentie Apple en Chinese merken

Shin Jong-Kyun moet Samsung niet verlaten, maar krijgt een nieuwe functie waarin hij moet nadenken over de langetermijnstrategie voor smartphones en tablets binnen Samsung. Hij zal opgevolgd worden door Koh Dong Jin, die tot nu adjunct-directeur was van de divisie research & development van de mobiele afdeling.


"Koh heeft een grote kennis over heel wat domeinen, waaronder mobiele oplossingen en de ontwikkeling van diensten. Daarmee zal hij een nieuwe doorbraak op de mobiele markt forceren", stelt Samsung.


De verschuivingen binnen Samsung zijn een reactie op de mindere verkoop in de sector. Het bedrijf kon in het luxesegment niet de concurrentie aangaan met Apple, zelfs na de aankondiging van de Samsung Galaxy S6, en bij de goedkopere modellen komt er steeds meer concurrentie van de Chinese markt met merken als Huawei, Xiaomi en Lenovo.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Slimme koelkast Samsung bestelt bij Albert Heijn

14/03/2018

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerken voor online boodschappen: de nieuwe koelkasten van Samsung laten je vanop afstand in de koelkast kijken, waarna je met de Appie-app meteen de ontbrekende boodschappen kan bestellen.

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

12/03/2018

Saturn opende vandaag Europa's allereerste kassaloze elektronicawinkel in Oostenrijk. De voormalige Metro Group-keten biedt zijn klanten het gebruikelijke advies bij aankoop, maar betalen moet gebeuren via een app.

Online en offline prijzen Media Markt gelijk getrokken

26/02/2018

Ceconomy gaat de online en offline prijzen bij Media Markt en Saturn gelijktrekken. De digitale prijskaarten die al een tijdje te vinden zijn in de winkels maken dat mogelijk, omdat die in real-time kunnen worden aangepast.

Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Back to top