Hoofd mobiele afdeling Samsung moet vertrekken

Hoofd mobiele afdeling Samsung moet vertrekken

Shin Jong-Kyun, het hoofd van de mobiele afdeling van het Zuid-Koreaanse Samsung, moet zijn functie verlaten. Hij wordt verantwoordelijk gesteld voor de mindere verkopen van de smartphones, met name de Galaxy S6.

Concurrentie Apple en Chinese merken

Shin Jong-Kyun moet Samsung niet verlaten, maar krijgt een nieuwe functie waarin hij moet nadenken over de langetermijnstrategie voor smartphones en tablets binnen Samsung. Hij zal opgevolgd worden door Koh Dong Jin, die tot nu adjunct-directeur was van de divisie research & development van de mobiele afdeling.


"Koh heeft een grote kennis over heel wat domeinen, waaronder mobiele oplossingen en de ontwikkeling van diensten. Daarmee zal hij een nieuwe doorbraak op de mobiele markt forceren", stelt Samsung.


De verschuivingen binnen Samsung zijn een reactie op de mindere verkoop in de sector. Het bedrijf kon in het luxesegment niet de concurrentie aangaan met Apple, zelfs na de aankondiging van de Samsung Galaxy S6, en bij de goedkopere modellen komt er steeds meer concurrentie van de Chinese markt met merken als Huawei, Xiaomi en Lenovo.

Tags: