Investeringen VR swingen de pan uit | RetailDetail

Investeringen VR swingen de pan uit

Investeringen VR swingen de pan uit
http://www.shutterstock.com/nl/pic-276380672/

In de eerste twee maanden van 2016 is er al voor 1,1 miljard dollar (997 miljoen euro) geïnvesteerd in virtual reality en augmented reality. Daarmee wordt het record van 2015 nu al gebroken. Toen werd er 686 miljoen dollar (622 miljoen euro) geïnvesteerd.

 

Investeringen blijven oplopen

Een groot deel van dat bedrag (794 miljoen dollar) was wel bestemd voor één bedrijf: Magic Leap. Dat Amerikaanse bedrijf specialiseert zich in de ontwikkeling van speciale headsets voor augmented reality. Zelfs zonder die grote slokop werd er in de eerste twee maanden van 2016 niettemin al 20 keer meer geïnvesteerd dan in het vierde kwartaal van 2015. Dat blijkt uit cijfers van Digi-Capital.

 

Volgens Digi-Capital zal het daar niet bij blijven. Het adviesbureau verwacht dat de investeringen tegen 2020 zullen oplopen tot 120 miljard dollar (109 miljard euro). Dat schrijft Venturebeat. Voorlopig blijft het wel nog afwachten of virtual reality sterk zal aanslaan bij het grote publiek. Er zijn al meer dan 5 miljoen goedkope VR-brillen van Google verkocht, maar de nieuwe technologieën zijn een stuk duurder. Zo kost een headset van Oculus 799 euro en betaal je voor een HTC Vive 899 euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.

De ‘Schnäppcam’ lokt klanten weer naar de winkel

16/04/2018

De strijd aanbinden met webshops lijkt in deze tijd een verloren zaak voor veel fysieke winkels, maar niet alle winkeliers gooien zomaar de handdoek in de ring. Dat bewijst een Duitse witgoedhandelaar die een originele manier vond om klanten te lokken.