Kamera Express neemt Photogalerie over

Kamera Express

Foto- en videospecialist Kamera Express versterkt zijn positie in België, via de overname van Photogalerie, een keten met sterke aanwezigheid beneden de taalgrens.

 

Logische stap

Een tweetal maanden geleden sprak CEO Ben Cornelisse in een interview met RetailDetail al uitgebreid over zijn ambities in Franstalig België. Hij zag ruimte voor vier bijkomende winkels, naast de vijf bestaande. Uiteindelijk komen er door de overname van Photogalerie vijf Belgische filialen bij, waarvan één in Vlaanderen (Mechelen). De overige vier zitten in Nijvel, Luik, Brussel en Luxemburg.

 

“Ons omnichannel business model draait om een sterke online aanwezigheid, gecombineerd met fysieke winkels waarin onze klanten goed geadviseerd worden en producten kunnen zien en vasthouden. In het Franstalige deel van België waren we wat betreft fysieke winkeloppervlakte ondervertegenwoordigd”, zegt Cornelisse.

 

De winkels van Photogalerie hebben reeds een hoge lokale bekendheid. Online staat de keten echter minder sterk. Daarom is het samengaan met Kamera Express een logische stap. “Deze sector is aanzienlijk geëvolueerd als ik naar mijn begin in 1988 verwijs”, legt Christophe Geoffroy uit, oprichter van Photogalerie. “Kleine dorpswinkels zijn verdwenen en met de coronacrisis is de online retailsector geëxplodeerd.”