Kamera Express verwerft Foto Gregor in Duitsland

Kamera Express

Foto- en videospecialist Kamera Express versterkt zijn positie in Europa via de overname van de Duitse Foto Gregor-groep, een keten met landelijke dekking in Duitsland.

 

Eerst Benelux, nu Duitsland

De voorbije decennia groeide Kamera Express al sterk in de Benelux. Onlangs nam de foto- en videospecialist nog vijf filialen van Photogalerie over in België en Luxemburg.

 

Met de overname van Foto Gregor breidt de retailer nu ook zijn aanwezigheid in Duitsland aanzienlijk uit. Kamera Express had al Duitse winkels in Frankfurt en Hannover, en voegt daar met de verwerving van Foto Gregor nog eens acht winkels aan toe. Ze zijn gevestigd in Braunschweig, Bremen, Hamburg, Hannover, Keulen, Kiel, Lübeck en München. De operatie moet wel nog goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteit.

 

Landelijke spreiding

“Door de overname van de Foto Gregor voegen we acht fysieke winkels aan ons portfolio toe met een sterke merknaam én een mooie landelijke spreiding. Dat gecombineerd met onze groeiende online aanwezigheid, maakt dat we onze sterke groei in de Duitse markt verder kunnen doorzetten”, zegt Ben Cornelisse, CEO van Kamera Express.

 

Na voltooiing van de transactie zal Kamera Express 34 winkelpunten tellen in vier landen: dertien in Nederland, tien in Duitsland, negen in België en twee in Luxemburg.