Kempische Apple-verkoper Easy-m bestaat 75 jaar | RetailDetail

Kempische Apple-verkoper Easy-m bestaat 75 jaar

Kempische Apple-verkoper Easy-m bestaat 75 jaar

De Kempische kantoorwinkelketen Easy-m wordt dit jaar 75 jaar oud, een mooie leeftijd voor een keten die ook door het leven gaat als Apple-verkoper. Intussen telt Easy-m negen winkels en een webshop, die dit boekjaar samen een omzet van zowat 26 miljoen euro moeten genereren.

Derde generatie in familiebedrijf

In 1937 begon één van de onderdelen van Easy-m, het Herentalse Maes nv, schrijfmachines te leveren aan naburige gemeentebesturen. Vanaf de jaren 1960 volgde een behoorlijke uitbreiding in aantal winkels én in aanbod en in 1982 werd het bedrijf een van de eerste Apple-dealers in ons land. Sinds het in 2008 Apple-verkoper Easyware overnam, heeft dat gadgetmerk een nog prominentere plaats gekregen: zo opende de keten vorig jaar nog de grootste Apple-winkel in de Benelux in het Shopping Park in Olen.

 

Huidig zaakvoerder Annick Maes - de derde generatie in het familiebedrijf - hoopt in het gebroken fiscaal jaar 2011-2012, dat nog loopt tot einde maart, een omzet te realiseren van 26 miljoen euro - een pak meer dan de 20,7 miljoen euro van het voorbije boekjaar. "In ons verjaardagsjaar gaan we opnieuw voor groei", dankzij de acties om de 75ste verjaardag extra glans te geven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Matthias De Clercq van Coolblue naar Nexxworks

06/07/2018

Matthias De Clercq, de Belgische topman van Coolblue, verlaat het bedrijf om op 17 juli commercieel directeur te worden bij consultancybedrijf Nexxworks.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.