Kempische Apple-verkoper Easy-m bestaat 75 jaar

Kempische Apple-verkoper Easy-m bestaat 75 jaar

De Kempische kantoorwinkelketen Easy-m wordt dit jaar 75 jaar oud, een mooie leeftijd voor een keten die ook door het leven gaat als Apple-verkoper. Intussen telt Easy-m negen winkels en een webshop, die dit boekjaar samen een omzet van zowat 26 miljoen euro moeten genereren.

Derde generatie in familiebedrijf

In 1937 begon één van de onderdelen van Easy-m, het Herentalse Maes nv, schrijfmachines te leveren aan naburige gemeentebesturen. Vanaf de jaren 1960 volgde een behoorlijke uitbreiding in aantal winkels én in aanbod en in 1982 werd het bedrijf een van de eerste Apple-dealers in ons land. Sinds het in 2008 Apple-verkoper Easyware overnam, heeft dat gadgetmerk een nog prominentere plaats gekregen: zo opende de keten vorig jaar nog de grootste Apple-winkel in de Benelux in het Shopping Park in Olen.

 

Huidig zaakvoerder Annick Maes - de derde generatie in het familiebedrijf - hoopt in het gebroken fiscaal jaar 2011-2012, dat nog loopt tot einde maart, een omzet te realiseren van 26 miljoen euro - een pak meer dan de 20,7 miljoen euro van het voorbije boekjaar. "In ons verjaardagsjaar gaan we opnieuw voor groei", dankzij de acties om de 75ste verjaardag extra glans te geven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Telenet opent flagshipstore op Antwerpse Meir

15/12/2017

Telecombedrijf Telenet heeft gisteren in Antwerpen op de Meir een flagshipstore geopend met een volledig nieuw winkelconcept. Telenet noemt het zelf een belevingswinkel, waar klanten veel meer kunnen dan enkel shoppen.

Carrefour en Fnac Darty denken aan inkoopalliantie

01/12/2017

Supermarktbedrijf Carrefour en elektronicaverkoper Fnac Darty denken eraan om een alliantie te vormen voor hun elektronica-aankopen. Door die bundeling van krachten kunnen ze de prijzen immers drukken.

Media Saturn lanceert eerste volledig virtuele winkelwereld

21/11/2017

Klanten van Saturn, dat samen met Media Markt deel uitmaakt van de groep Media Saturn, kunnen voortaan hun VR-bril opzetten om de producten in twee virtuele omgevingen te bekijken. De koop ook afronden in VR is voorlopig nog niet mogelijk.

Krëfel neemt meerderheid in IT-speler Tones

17/11/2017

Krëfel heeft een meerderheid genomen in het Mechelse Tones, een keten met vier winkels die gespecialiseerd is in IT en multimedia. Door die overname wil Krëfel zijn aanbod in die sectoren verder uitbreiden.

Service is de sleutel voor jarig Keymusic

10/11/2017

De fysieke muziekwinkel heeft zeker nog bestaansrecht, zegt CEO Francky Dedeyne van Keymusic, dat zijn 25e verjaardag viert. "Als je oplossingen verkoopt, speelt prijs minder", stelt hij. Groei komt uit een franchiseconcept, bovendien lonkt het buitenland.

Pieter Haas, CEO Ceconomy: "Wij verkopen een digitaal leven aan de consument"

03/11/2017

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, heeft de sleutel in handen voor de verdere consolidatie van de elektronicasector in Europa. De retailer wordt een verkoper van diensten en oplossingen: “We helpen mensen de juiste beslissingen te nemen.”

Back to top