Kempische Apple-verkoper Easy-m bestaat 75 jaar | RetailDetail

Kempische Apple-verkoper Easy-m bestaat 75 jaar

Kempische Apple-verkoper Easy-m bestaat 75 jaar

De Kempische kantoorwinkelketen Easy-m wordt dit jaar 75 jaar oud, een mooie leeftijd voor een keten die ook door het leven gaat als Apple-verkoper. Intussen telt Easy-m negen winkels en een webshop, die dit boekjaar samen een omzet van zowat 26 miljoen euro moeten genereren.

Derde generatie in familiebedrijf

In 1937 begon één van de onderdelen van Easy-m, het Herentalse Maes nv, schrijfmachines te leveren aan naburige gemeentebesturen. Vanaf de jaren 1960 volgde een behoorlijke uitbreiding in aantal winkels én in aanbod en in 1982 werd het bedrijf een van de eerste Apple-dealers in ons land. Sinds het in 2008 Apple-verkoper Easyware overnam, heeft dat gadgetmerk een nog prominentere plaats gekregen: zo opende de keten vorig jaar nog de grootste Apple-winkel in de Benelux in het Shopping Park in Olen.

 

Huidig zaakvoerder Annick Maes - de derde generatie in het familiebedrijf - hoopt in het gebroken fiscaal jaar 2011-2012, dat nog loopt tot einde maart, een omzet te realiseren van 26 miljoen euro - een pak meer dan de 20,7 miljoen euro van het voorbije boekjaar. "In ons verjaardagsjaar gaan we opnieuw voor groei", dankzij de acties om de 75ste verjaardag extra glans te geven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zo vertelt Philips Hue een emotioneel merkverhaal op de winkelvloer

24/05/2018

De geconnecteerde Hue-lampen bezorgen de verlichtingsmarkt nieuwe impulsen. Maar hoe breng je de klantreis in kaart voor een volstrekt nieuwe productcategorie? Dat is de uitdaging voor de trademarketingafdeling van Philips Lighting.

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.