Kempische Apple-verkoper Easy-m bestaat 75 jaar | RetailDetail

Kempische Apple-verkoper Easy-m bestaat 75 jaar

Kempische Apple-verkoper Easy-m bestaat 75 jaar

De Kempische kantoorwinkelketen Easy-m wordt dit jaar 75 jaar oud, een mooie leeftijd voor een keten die ook door het leven gaat als Apple-verkoper. Intussen telt Easy-m negen winkels en een webshop, die dit boekjaar samen een omzet van zowat 26 miljoen euro moeten genereren.

Derde generatie in familiebedrijf

In 1937 begon één van de onderdelen van Easy-m, het Herentalse Maes nv, schrijfmachines te leveren aan naburige gemeentebesturen. Vanaf de jaren 1960 volgde een behoorlijke uitbreiding in aantal winkels én in aanbod en in 1982 werd het bedrijf een van de eerste Apple-dealers in ons land. Sinds het in 2008 Apple-verkoper Easyware overnam, heeft dat gadgetmerk een nog prominentere plaats gekregen: zo opende de keten vorig jaar nog de grootste Apple-winkel in de Benelux in het Shopping Park in Olen.

 

Huidig zaakvoerder Annick Maes - de derde generatie in het familiebedrijf - hoopt in het gebroken fiscaal jaar 2011-2012, dat nog loopt tot einde maart, een omzet te realiseren van 26 miljoen euro - een pak meer dan de 20,7 miljoen euro van het voorbije boekjaar. "In ons verjaardagsjaar gaan we opnieuw voor groei", dankzij de acties om de 75ste verjaardag extra glans te geven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Verzekeraar op één na grootste aandeelhouder Fnac-Darty

08/02/2018

Investeringsfonds Knight Vinke heeft zijn participatie in Fnac-Darty, de fusiegroep die ook de Belgische elektroketen Vanden Borre en de Nederlandse retailer BCC in handen heeft, verkocht aan verzekeringsmakelaar SFAM.

Ondanks tegenvallende verkoop recordwinst voor Apple

02/02/2018

Apple heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar, dat eindigde op 30 december 2017, zijn records qua omzet en winst weten te breken. Toch zijn er ongunstige signalen, want de verkoop van de iPhone bleef onder de verwachtingen.

Computerchips drijvende factor achter recordwinst Samsung

31/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft ook in het vierde kwartaal een recordwinst gehaald, wat het vooral te danken heeft aan de chipdivisie. Daar blijven de prijzen immers erg hoog.

Back to top