Kempische Apple-verkoper Easy-m bestaat 75 jaar

Kempische Apple-verkoper Easy-m bestaat 75 jaar

De Kempische kantoorwinkelketen Easy-m wordt dit jaar 75 jaar oud, een mooie leeftijd voor een keten die ook door het leven gaat als Apple-verkoper. Intussen telt Easy-m negen winkels en een webshop, die dit boekjaar samen een omzet van zowat 26 miljoen euro moeten genereren.

Derde generatie in familiebedrijf

In 1937 begon één van de onderdelen van Easy-m, het Herentalse Maes nv, schrijfmachines te leveren aan naburige gemeentebesturen. Vanaf de jaren 1960 volgde een behoorlijke uitbreiding in aantal winkels én in aanbod en in 1982 werd het bedrijf een van de eerste Apple-dealers in ons land. Sinds het in 2008 Apple-verkoper Easyware overnam, heeft dat gadgetmerk een nog prominentere plaats gekregen: zo opende de keten vorig jaar nog de grootste Apple-winkel in de Benelux in het Shopping Park in Olen.

 

Huidig zaakvoerder Annick Maes - de derde generatie in het familiebedrijf - hoopt in het gebroken fiscaal jaar 2011-2012, dat nog loopt tot einde maart, een omzet te realiseren van 26 miljoen euro - een pak meer dan de 20,7 miljoen euro van het voorbije boekjaar. "In ons verjaardagsjaar gaan we opnieuw voor groei", dankzij de acties om de 75ste verjaardag extra glans te geven.

Tags: