Kleine omzetdaling voor Fnac in eerste semester

Kleine omzetdaling voor Fnac in eerste semester

In de eerste zes maanden van 2015 heeft Fnac een kleine omzetdaling moeten incasseren, hoewel het de vergelijkbare verkoop in Frankrijk zag stijgen met 0,4 %. Een zwakkere markt zorgde er echter voor dat de omzet in het tweede kwartaal met 1,3 % daalde.

"Dit bevestigt de kracht van ons bedrijf"

"Wat Fnac Group in het eerste semester van dit jaar heeft verwezenlijkt, bewijst de kracht van ons bedrijf. Onze gestegen Franse omzet - terwijl onze bruto marges gelijk bleven ondanks de moeilijke economische situatie en gestegen marketingkosten - tonen aan hoe krachtig ons bedrijf is", zei CEO Alexandre Bompard.

 

Hij benadrukte ook dat de cijfers een positief gevolg waren van de transformatie die het bedrijf heeft ondergaan: verdergezette online groei, sterke stijging van de omnichannel verkoop, betere verkoop van onze nieuwe productgroepen en een verdere uitbouw van onze nieuwe winkelformules."

 

Succes zowel online als bij nieuwe productgroepen

De online verkoop is voor het tweede trimester op rij met meer dan 10 % gestegen, vooral in Frankrijk. De online marktplaatsen hebben ook meer bijgedragen tot de online omzet, want 17 % van de online verkoop werd op marktplaatsen gegenereerd. 44 % van alle omzet die Fnac.com heeft verwezenlijkt in het eerste semester van 2015 werd dankzij omnichannel binnengehaald, een stijging ten opzichte van de 30 % in het eerste semester van 2014.

 

Fnac heeft ook in het buitenland verschillende omnichannel mogelijkheden toegevoegd, zoals de "click & mag" in Spanje aan het einde van het tweede trimester en de geplande uitrol van ophaalpunten in de winkel zelf in België. Nieuwe productgroepen hebben ook een grotere impact gehad op de totale omzet. Vorig jaar was het 10,9 %, maar in het eerste trimester was dit al gestegen tot 13,1 % en zelfs tot 14,6 % in het tweede trimester.

 

Het bedrijf hoopt ook 30 tot 40 miljoen euro te kunnen besparen in 2015 dankzij een verhoogde efficiëntie en productiviteit, waarbij het ook hoopt op een hogere marge, boven de 3 %. Het operationele verlies van Fnac Group is in elk geval toegenomen tot een verlies van 29 miljoen euro, vergeleken met een verlies van 24,9 miljoen euro in de eerste helft van 2014.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Krëfel neemt meerderheid in IT-speler Tones

17/11/2017

Krëfel heeft een meerderheid genomen in het Mechelse Tones, een keten met vier winkels die gespecialiseerd is in IT en multimedia. Door die overname wil Krëfel zijn aanbod in die sectoren verder uitbreiden.

Service is de sleutel voor jarig Keymusic

10/11/2017

De fysieke muziekwinkel heeft zeker nog bestaansrecht, zegt CEO Francky Dedeyne van Keymusic, dat zijn 25e verjaardag viert. "Als je oplossingen verkoopt, speelt prijs minder", stelt hij. Groei komt uit een franchiseconcept, bovendien lonkt het buitenland.

Pieter Haas, CEO Ceconomy: "Wij verkopen een digitaal leven aan de consument"

03/11/2017

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, heeft de sleutel in handen voor de verdere consolidatie van de elektronicasector in Europa. De retailer wordt een verkoper van diensten en oplossingen: “We helpen mensen de juiste beslissingen te nemen.”

Ceconomy groeit verder in transitiejaar

26/10/2017

In het vierde kwartaal van zijn boekjaar is Ceconomy, voorheen onderdeel van de Duitse Metro Group, met 4,6% gegroeid naar 5,264 miljard euro. Vooral online zette het moederbedrijf van onder andere Media Markt grote stappen.

Mister Genius start Vlaamse expansie in Mechelen

23/10/2017

Mister Genius, een winkelketen voor onder andere pc- en smartphoneherstellingen, opent vandaag een winkel in Mechelen. Die moet voor de Waalse keten een aanzet zijn voor een flinke expansie ten noorden van de taalgrens.

Google wil gaan verkopen in Google Shops

20/10/2017

Google opende vorig jaar al zijn eerste Google Shop als pop-upwinkel in New York, maar daar werden geen producten verkocht. Met de lancering van de nieuwe Google Pixel-smartphones wil de internetreus dat wel gaan doen.

Back to top