Koopt Fnac Darty vrijetijdsketen Nature & Découvertes?

Foto: MikeDotta / Shutterstock.com

Fnac, Darty en Vanden Borre krijgen er misschien een zusje bij: de groep zou de overname van de Franse keten Nature & Découvertes overwegen. Die vrijetijdsketen met zo’n 100 winkels zou een interessante aanvulling kunnen opleveren.

 

Complementair aanbod

Fnac Darty zou op het punt staan om exclusieve onderhandelingen aan te gaan met de eigenaar van Nature & Découvertes, zo bericht de Franse krant Le Figaro. De kleinere specialist in culturele en vrijetijdsproducten telt ongeveer honderd winkels en een omzet van 200 miljoen euro, maar is in Frankrijk wel een bekende naam.


De overname zou atypisch zijn, maar houdt volgens de krant wel steek: het aanbod van Nature & Découvertes, dat onder meer speelgoed, decoratie, keukenmateriaal en boeken over welzijn bevat, kan complementair zijn aan de huidige elektronica- en multimediaketens van de groep. Ook zou er een grote overlapping in het klantenbestand zijn.

 

Bredere commerciële mix

Bovendien zijn de kleinere stadswinkels van Nature & Découvertes - met een gemiddelde oppervlakte van 330 m² - interessant, omdat ze precies overeenkomen met de nieuwe strategie van Fnac Darty om zich op beperktere formaten op centrale locaties te richten.

 

De groep streeft de laatste tijd ook een ruimere commerciële mix na. Zo lanceerde het een (weliswaar mislukt) overnamebod op de speelgoedketen La Grande Récrée en rolt het in Frankrijk aan een hoog tempo Darty Kitchen-corners uit in de Franse Darty-winkels. 


Bij de bekendmaking van de jaarresultaten in februari liet de retailgroep alvast weten dat ze, nu de integratie van Darty volledig en een jaar vroeger dan verwacht is voltooid, klaar is om weer op overnamepad te gaan.