Kopenhagen krijgt eerste VR-winkel | RetailDetail

Kopenhagen krijgt eerste VR-winkel

Kopenhagen krijgt eerste VR-winkel

In het Deense Kopenhagen heeft met Khora de eerste virtual-realitywinkel zijn deuren geopend. Klanten kunnen er niet enkel VR-brillen uittesten en kopen, ze kunnen er ook verschillende virtuele ervaringen beleven.

 

Ook ruimte voor scholen

Khora verkoopt al VR-brillen vanaf een prijs van ongeveer 13 euro, maar biedt ook de mogelijkheid om de toestellen te huren voor een halfuurtje. Daarbij biedt het verschillende ervaringen aan, zodat klanten zelf kunnen proberen hoe 'virtual reality' echt werkt. Zo kunnen ze virtueel Mars bezoeken of een computerspelletje spelen. Het is zelfs mogelijk om een schilderij van Van Gogh in te duiken.

 

“De technologie kan voor alles gebruikt worden. Je kan getransporteerd worden naar een vluchtelingenkamp en rondgeleid worden door een Syrisch meisje, of je kan iemand zijn woonkamer bezoeken”, zegt uitbater Simon Lajboschitz.

 

De winkel zal daarnaast ook ruimte bieden aan VR-startupbedrijven of freelancers. Scholen en bedrijven kunnen er ook op bezoek komen om meer te leren over het potentieel van 'virtual reality' voor opleiding of voor de industrie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.