Kopenhagen krijgt eerste VR-winkel | RetailDetail

Kopenhagen krijgt eerste VR-winkel

Kopenhagen krijgt eerste VR-winkel

In het Deense Kopenhagen heeft met Khora de eerste virtual-realitywinkel zijn deuren geopend. Klanten kunnen er niet enkel VR-brillen uittesten en kopen, ze kunnen er ook verschillende virtuele ervaringen beleven.

 

Ook ruimte voor scholen

Khora verkoopt al VR-brillen vanaf een prijs van ongeveer 13 euro, maar biedt ook de mogelijkheid om de toestellen te huren voor een halfuurtje. Daarbij biedt het verschillende ervaringen aan, zodat klanten zelf kunnen proberen hoe 'virtual reality' echt werkt. Zo kunnen ze virtueel Mars bezoeken of een computerspelletje spelen. Het is zelfs mogelijk om een schilderij van Van Gogh in te duiken.

 

“De technologie kan voor alles gebruikt worden. Je kan getransporteerd worden naar een vluchtelingenkamp en rondgeleid worden door een Syrisch meisje, of je kan iemand zijn woonkamer bezoeken”, zegt uitbater Simon Lajboschitz.

 

De winkel zal daarnaast ook ruimte bieden aan VR-startupbedrijven of freelancers. Scholen en bedrijven kunnen er ook op bezoek komen om meer te leren over het potentieel van 'virtual reality' voor opleiding of voor de industrie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Verzekeraar op één na grootste aandeelhouder Fnac-Darty

08/02/2018

Investeringsfonds Knight Vinke heeft zijn participatie in Fnac-Darty, de fusiegroep die ook de Belgische elektroketen Vanden Borre en de Nederlandse retailer BCC in handen heeft, verkocht aan verzekeringsmakelaar SFAM.

Ondanks tegenvallende verkoop recordwinst voor Apple

02/02/2018

Apple heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar, dat eindigde op 30 december 2017, zijn records qua omzet en winst weten te breken. Toch zijn er ongunstige signalen, want de verkoop van de iPhone bleef onder de verwachtingen.

Computerchips drijvende factor achter recordwinst Samsung

31/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft ook in het vierde kwartaal een recordwinst gehaald, wat het vooral te danken heeft aan de chipdivisie. Daar blijven de prijzen immers erg hoog.

Back to top