Krëfel levert met bakfietsen in Brussel

Krëfel

Krëfel start met leveringen per bakfiets. De nieuwe dienstverlening kadert in de missie van de elektroketen om zijn klanten nog veiliger, sneller en ecologischer te kunnen bedienen.

 

Zone 30

Vanaf begin volgend geldt in het grootste gedeelte van Brussel een snelheidsbeperking van 30km/u. Krëfel speelt daarop in en start met de levering van pakketten per bakfiets in 5 vijf Brusselse gemeenten: Sint-Gillis, Etterbeek, Brussel centrum, Elsene en Sint-Joost-ten-Noode. Voor de leveringen werkt de retailer samen met Cargo Velo en Dyoxide de Gambettes. Het is de bedoeling om de dienst nadien over heel Brussel en ook in andere steden uit te rollen. Alle pakketten, met uitzondering van groot elektro en TV’s, zullen met deze fietsen gratis thuis worden geleverd vanaf een aankoopbedrag van 20€.

 

De coronacrisis heeft ook bij Krëfel de e-commerce een duwtje in de rug gegeven. Tijdens de tweede lockdown nam het aantal click&collect bestellingen fors toe. “Deze service speelt echt in op een behoefte van de klant tijdens deze crisis. We werken al sinds enkele jaren met het systeem van afhaling in de winkels waar onze 1350 medewerkers zich volop inzetten om dit veilig en efficiënt te laten verlopen. Maar we gaan nu ook leveren met fietsen. Een ecologisch en snel alternatief voor leveringen. Het is onze manier om Brussel te steunen in het licht van de mobiliteitsuitdagingen”, zegt Jonathan De Nys, commercieel directeur Krëfel België.

 

De elektroketen heeft zopas ook de renovatie van zijn winkel in Oudergem voltooid. Klanten zullen nu producten kunnen testen in speciale belevingszones. Verder is er een ruimte helemaal gewijd aan schoonheid: de Beauty Bar. En ook het magazijn werd grondig vernieuwd, zodat klanten er hun pakjes contactloos kunnen komen oppikken.