Krëfel wil 600 ton oud elektro ophalen

Krëfel

Tot eind oktober organiseert elektroketen Krëfel de ‘Big Collecte’, een landelijke inzamelactie om zoveel mogelijk oude apparaten correct te recycleren.

 

Slapende toestellen ophalen

De actie start op maandag 27 september en loopt tot 31 oktober. Krëfel hoopt 600 ton oude toestellen te verzamelen en (indien mogelijk) een tweede leven te geven via kringloopwinkels. De rest wordt gerecycleerd via Recupel.

 

“Krëfel engageert zich het hele jaar om milieuvriendelijke acties bij zijn klanten aan te moedigen. Maar met deze Big Collecte leggen we de nadruk op de ophaling en recyclage van een maximum aantal toestellen die ‘slapen’ bij de mensen. Ons doel is om zoveel mogelijk kilo’s te verzamelen om ze op een correcte manier te recycleren en te hergebruiken dankzij onze partners”, zegt communicatiedirecteur Frédéric Berghmans.

 

Klanten kunnen hun oude apparaten binnenbrengen in een van de 74 ophaalpunten in de winkels of meegeven met de bezorger die een nieuwe komt leveren of plaatsen. Ook oude apparaten die niet bij Krëfel werden aangekocht zijn welkom.


Vorige maand kondigde de retailer al een samenwerking aan met veilingplatform Vavato, om teruggestuurde goederen te verkopen in een online veiling. 39% van de retouren komt intussen al bij Vavato terecht.