Krëfel wordt eigendom van Franse groep Boulanger

De Franse elektronicagroep Boulanger neemt zijn Belgische sectorgenoot Krëfel over. Zo komen Krëfel België en de keten Hifi International in Luxemburg in Franse handen.

 

85 winkels in België en Luxemburg

Elektrogroep Boulanger maakt vandaag zijn plannen bekend om Krëfel over te nemen, voor een niet nader genoemd bedrag. Dankzij de samenwerking willen beide groepen naar eigen zeggen op lange termijn hun positie als marktleider in Frankrijk, België en Luxemburg versterken. Voor Boulanger is het een belangrijke stap in zijn internationalisering: de elektroretailer krijgt de 74 Krëfel-winkels in België en 11 Hifi International-winkels in Luxemburg, die tot nu toe onder een Belgische familiale eigenaar vielen, in handen. 

 

"Boulanger heeft oog voor de geschiedenis en de waarden van Krëfel en Hifi International", klinkt het. De overnemer lijkt vooral in te willen zetten op de uitbouw van een winstgevende multichannelstrategie met "een correct evenwicht tussen de toegankelijkheid van het aanbod online en in de winkel", aldus de persverklaring. Het aanbod zal ook worden uitgebreid met nieuwe merken én huismerken van de Franse groep.

 

Krëfel en Hifi stellen meer dan 1.350 personen tewerk en zijn goed voor een geconsolideerde jaaromzet van meer dan 0,4 miljard euro. Boulanger heeft dan weer 154 winkels en 9.000 werknemers. De geconsolideerde jaaromzet bedraagt 2,6 miljard euro. De Franse keten biedt onder meer levering binnen het uur in Parijs of Rijsel en thuisherstellingen aan.