Krëfel zamelt 605 ton oud elektro in

Shutterstock

Krëfel heeft met zijn jaarlijkse inzamelactie 605 ton aan oude elektronica verzameld, een kwart meer dan vorig jaar. De elektronicaretailer laat klanten voortaan het hele jaar door oude toestellen binnenbrengen.

 

15.000 bomen

Tussen 27 september en 31 oktober hield Krëfel haar jaarlijkse Big Collecte, een inzamelactie waarbij consumenten oude elektronica en huishoudapparaten mogen inleveren bij de retailer. De inzamelactief heeft tot doel de toestellen een tweede leven te geven of ze te laten recycleren. 


De Belgische keten zamelde 605 ton in, een stijging met 25% ten opzichte van vorig jaar. Mensen leverden dit keer opvallend veel TV’s en monitoren in: dubbel zoveel als in 2020, terwijl dat toen al het dubbel was van 2019. Dat Belgen tijdens de coronapandemie massaal nieuwe televisies en thuiswerkcomputers kochten, zal daar veel mee te maken hebben.


Voor elke 40 kilogram die werd opgehaald, beloofde de retailer ook een boom aan te planten. In totaal betekent dat dit jaar 15.127 bomen, waarvan al 750 werden aangeplant in een nieuw bos van Natuurpunt in Ninove. Andere bomen komen in Madagaskar te staan.


Tot nu toe was de Big Collecte beperkt tot een maand per jaar, maar Krëfel wil zich voortaan verder engageren: klanten kunnen vanaf nu hun kapotte of ongebruikte elektro het hele jaar door kwijt in alle winkels en in de hoofdzetel in Humbeek.