Lab9 opent achtste winkel in Oostende

Lab9

Apple Premium Reseller Lab9 Stores opent vandaag een nieuwe winkel in Oostende. Met de nieuwe shop, de achtste in de rij, wil de retailer de volledige kuststreek bedienen.

 

Winter

Lab9 is ook al aanwezig in Aalst, Brugge, Brussel, Ieper, Kortrijk, Luik en Roeselare. “We kozen voor Oostende omdat het een stad is die ook in de winter leeft”, zegt CEO Geert Coolman. “We mikken zowel op de zelfstandigen en kleine bedrijven in de ruime buurt van Oostende, als op de inwoners van Oostende, de toeristen, en de tweedeverblijvers.”

 

Via het nieuwe filiaal wil de Apple-verdeler dit jaar nog zo’n 6.500 devices en accessoires aan de man brengen. Daarmee mikt de winkel op een omzet van minimaal 2 miljoen euro. “Zelfs met 12 weken sluiting van onze fysieke winkels, groeide onze omzet nog met gemiddeld 1% in Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen, en met 5% in Brussel en Luik. We blijven geloven in onze fysieke winkels, naast onze webverkoop die ook een mooie groei kent.”

 

Beleving en dienstverlening

Volgens Coolman blijven beleving en service uitermate belangrijk voor het succes van de fysieke winkels. Daarom legt Lab9 daar ook de extra de nadruk op in Oostende, met een belevingsruimte van 103m², een service lab en een opleidingslokaal. De hele winkel, die zich uitstrekt over drie verdiepingen, vertegenwoordigt dan ook een investering van bijna 400.000 euro.

 

Lab9 Stores werd opgericht in 2007. Vorig jaar realiseerden de winkels een gezamenlijke omzet van 40,4 miljoen euro. Er werken ongeveer 50 mensen.