Lab9 opent derde winkel van het jaar

Lab9

Lab9, een Belgische Apple Premium Reseller, opent een nieuwe winkel in Deurne. Het is al de derde nieuwe winkel dit jaar voor de keten, maar wel haar eerste ‘destination store’. De teller staat nu op tien. 

 

2,5 miljoen euro omzet

Lab9 heeft de deuren van haar tiende winkel geopend in Deurne. Het is al de derde winkel die de Apple Premium Reseller opent in 2021, maar toch is het ook een beetje een primeur. Voor het eerst opent de Apple-verkoper een ‘destination store’, waar klanten specifiek naartoe gaan eerder dan er voorbij te komen. De eerdere winkels zijn allemaal gelegen op binnenstadlocaties.


In de nieuwe winkel is 200.000 euro geïnvesteerd en de retailer verwacht er nog dit jaar zo’n 2,5 miljoen euro omzet te halen. De vestiging behelst zowel B2C- als B2B-activiteiten op een oppervlakte van 390 vierkante meter. Klanten vinden er dienstverlening voor en na verkoop, een hersteldienst en een opleidingslokaal. Sinds de opening zijn twee vaste medewerkers werkzaam in de winkel, naast het B2B-team van negen personen op dezelfde locatie.

 

Hybride aanpak werkt beste

CEO Geert Coolman: “Het is de eerste Lab9 Store in de provincie Antwerpen. Met deze winkel mikken we op zelfstandigen en bedrijven in de buurt, maar ook op consumenten. Onze klanten kunnen er terecht voor dezelfde beleving als in onze andere winkels, ze kunnen er ook specifieke opleidingen volgen en online bestelde toestellen ophalen.” Lab9 geeft naast B2B-opleidingen in Adobe en Apple-producten, vooral gericht naar de grafische sector, ook gratis introductielessen voor alle Apple-gebruikers.


“Hoewel de verkoop van via onze webshop blijft stijgen, geloven we nog steeds dat een hybride aanpak het beste werkt. Een fysieke winkel waarin de beleving van de klant en een optimale dienstverlening centraal staat, is onmisbaar binnen onze strategie”, meent Coolman. Lab9 Stores werd opgericht in 2007 en boekte in 2020 een omzet van 32,4 miljoen euro met een vijftigtal medewerkers.