Leapp failliet, hoopt op doorstart | RetailDetail

Leapp failliet, hoopt op doorstart

Leapp failliet, hoopt op doorstart
Foto Leapp

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

 

Winkels blijven gesloten

Het bedrijf had uitstel van betaling aangevraagd, en dat werd door de rechtbank omgezet in een faillissement. De winkels en de webshop van Leapp zijn tot nader order gesloten. Consumenten die een online bestelling hadden geplaatst én betaald, zullen die nog wel ontvangen. Dat geldt echter niet voor wie opteerde om zijn bestelling af te halen in een winkel. Retourneren of ruilen kan niet meer en garanties vervallen.

 

Leapp kende een sterke groei sinds zijn oprichting in 2011 en kwam in 2015 voor 53% in handen van Gilde Equity Management. Het bedrijf was naar eigen zeggen op zoek naar extra financiering, maar kon niet tijdig tot een overeenkomst komen met geïnteresseerde partijen. Samen met de curator wil oprichter Rogier Van Camp nu een doorstart realiseren. Daarvoor hebben zich reeds enkele kandidaten gemeld. Leapp had winkels in België, Nederland en Duitsland.  

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Uitstel van betaling voor Men At Work

25/06/2018

Multimerkenketen Men At Work heeft van de rechtbank van Oost-Brabant uitstel van betaling gekregen. Er is ook een bewindvoerder aangesteld, die een overnemer moet zoeken. De fysieke winkels blijven voorlopig wel open.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.