Leapp failliet, hoopt op doorstart | RetailDetail

Leapp failliet, hoopt op doorstart

Leapp failliet, hoopt op doorstart
Foto Leapp

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

 

Winkels blijven gesloten

Het bedrijf had uitstel van betaling aangevraagd, en dat werd door de rechtbank omgezet in een faillissement. De winkels en de webshop van Leapp zijn tot nader order gesloten. Consumenten die een online bestelling hadden geplaatst én betaald, zullen die nog wel ontvangen. Dat geldt echter niet voor wie opteerde om zijn bestelling af te halen in een winkel. Retourneren of ruilen kan niet meer en garanties vervallen.

 

Leapp kende een sterke groei sinds zijn oprichting in 2011 en kwam in 2015 voor 53% in handen van Gilde Equity Management. Het bedrijf was naar eigen zeggen op zoek naar extra financiering, maar kon niet tijdig tot een overeenkomst komen met geïnteresseerde partijen. Samen met de curator wil oprichter Rogier Van Camp nu een doorstart realiseren. Daarvoor hebben zich reeds enkele kandidaten gemeld. Leapp had winkels in België, Nederland en Duitsland.  

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Media Markt boet voor Metro en voor Turkije

14/08/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, stagneerde in het voorbije kwartaal. De elektronicagroep moet op de beurs ook boeten voor de aandelendip bij Metro, de holding waarvan het vorig jaar afsplitste, en bezorgdheden om de Turkse expansie.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

De klok tikt voor House of Fraser

03/08/2018

De Britse warenhuisketen House of Fraser dreigt om te vallen nu een Chinese aandeelhouder dan toch niet met extra geld over de brug wil komen. De keten zegt in gesprek te zijn met alternatieve investeerders, maar de tijd dringt.

Samsung krijgt ervan langs van Chinezen

31/07/2018

Samsung stelt teleur in zijn tweede kwartaal: de elektronicaproducent ziet de omzet terugvallen door een tegenvallende smartphoneverkoop. De concurrentie van goedkopere producenten breekt het Zuid-Koreaanse bedrijf zuur op.

Coolblue is er voortaan ook in het Engels

25/07/2018

Elektronicaretailer Coolblue lanceert zijn website en app nu ook in het Engels. Het zegt daarmee Engelstalige klanten in de Benelux beter te willen bedienen. Van een stap richting buitenland is (nog) geen sprake, klinkt het.

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…