LG Electronics heeft hoge verwachtingen voor 2017

LG Electronics heeft hoge verwachtingen voor 2017

Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf LG Electronics verwacht in 2017 zowel zijn omzet als zijn winstgevendheid op te krikken. Dat liet het verstaan bij de bekendmaking van de cijfers van het vierde kwartaal, waarin het een fiks verlies leidde.

Concurrentie in smartphonemarkt

LG haalde in het vierde kwartaal een omzet van 14,8 biljoen won (11,7 miljard euro): dat is 1,5% meer dan een jaar geleden, maar toch moest het bedrijf een groot verlies slikken. Het operationeel verlies kwam uit op 28 miljoen euro, terwijl er een jaar geleden nog een operationele winst was van 279 miljoen euro. Het nettoverlies liep zelfs op tot 207 miljoen euro, waar dat een jaar eerder nog maar 112 miljoen euro was.

 

LG heeft al een tijd te kampen met zware concurrentie in de smartphonemarkt en het topmodel van vorig jaar, de LG G5, presteerde bovendien onder de verwachtingen. In totaal verkocht LG 14,1 miljoen smartphones in het vierde kwartaal, 8% minder dan een jaar eerder. Over het volledige jaar gingen er 55 miljoen toestellen over de toonbank, 5 miljoen minder dan in 2015.

 

Dit jaar verwacht LG veel meer van zijn smartphoneverkoop, met de lancering van een nieuw vlaggenschip en een budgetmodel dat de grote massa moet aanspreken. Daarnaast verwacht het een grotere vraag naar tv’s uit het duurdere segment.