LG trekt zich terug uit smartphonemarkt

Shutterstock.com

LG Electronics stopt met de productie van smartphones. De Zuid-Koreaanse elektronicareus, ooit de nummer drie van de wereld, wil zich toeleggen op andere activiteiten.

 

Verlieslatend

De smartphonetak van LG draait al jaren verlies, schrijft De Standaard. Sinds 2015 zou het operationeel verlies opgelopen zijn tot bijna vier miljard euro. In januari gaf LG al aan dat het zich zou bezinnen over de toekomst van de afdeling. Verwacht wordt dat de sluiting eind juli een feit is.

 

De voorbije jaren lag het marktaandeel van LG op de smartphonemarkt onder de 3%. Het Zuid-Koreaanse bedrijf was nochtans jarenlang één van de grootste producenten van mobiele telefoons en bezette op een bepaald moment zelfs de derde plaats in de ranking op basis van marktaandeel.

 

Elektrische voertuigen

De elektronicagigant wil zich nu concentreren op andere sectoren, zoals componenten voor elektrische voertuigen, robotica en kunstmatige intelligentie. Toch vertrekt het bedrijf niet helemaal uit de smartphonewereld, want het wil de opgedane expertise wel aanwenden om bijvoorbeeld 6G-technieken te ontwikkelen.

 

Voorlopig heeft LG nog geen koper voor zijn smartphonetak. De voorbije weken werd de Vietnamese Vingroup als mogelijke overnemer genoemd, maar beide partijen vonden naar verluidt geen akkoord over de prijs.