Matthias De Clercq van Coolblue naar Nexxworks | RetailDetail

Matthias De Clercq van Coolblue naar Nexxworks

Matthias De Clercq van Coolblue naar Nexxworks
Foto: DutchMen / Shutterstock.com

Matthias De Clercq, de Belgische topman van Coolblue, verlaat het bedrijf om op 17 juli commercieel directeur te worden bij consultancybedrijf Nexxworks.

 

Van retail naar consulting

Samen met CEO Julie Vens-De Vos en CMO Felix Garriau gaat De Clercq er de commerciële strategie verder uitwerken. Nexxworks is het bedrijf achter auteur-consultant Steven Van Belleghem en Rik Vera, die er de raad van bestuur uitmaken. “In mijn 7 jaar bij Coolblue heb ik geleerd wat het belang is van klantgerichtheid en hoe technologie daartoe bijdraagt. Ik kijk uit naar mijn samenwerking met Nexxworks, waar ik de kans krijg om deze inzichten zowel intern als in het uitgebreide netwerk te verspreiden”, zegt De Clercq zelf over de overstap.

 

De Clercq was de voorbije twee jaar manager van Coolblue België. In die periode verhuisde de elektroretailer naar een nieuw, groter hoofdkantoor, ging in Franstalig België van start en groeide het aantal medewerkers in België van honderd naar ruim 350.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Johnny Thijs stopt als voorzitter van Spadel

14/06/2018

Johnny Thijs is opgestapt als voorzitter van de Waalse mineraalwaterproducent Spadel. Zijn mandaat liep nog tot 2020, maar de gewezen postbaas treedt af “om persoonlijke redenen”, zo meldt De Tijd.

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.