Mechelse Media Markt krimpt in

Mechelse Media Markt krimpt in

Elektronicaketen Media Markt heeft haar vestiging in Mechelen ingekrompen: het stuk op de verdieping is gesloten, mede omdat de grote toestellen in het filiaal niet goed verkopen en er dus minder ruimte nodig is.

Nieuw filiaal buiten de stad

De Media Markt op de Bruul zal verdergaan als een kleinere stadswinkel, met die van Gent als voorbeeld. "Traditioneel werken wij met grote winkels van 3.000 tot 6.000 m², maar in kleinere stadskernen kiezen wij nu voor een andere aanpak. Als deze formule aanslaat, kunnen wij winkels openen in kleinere steden waar wij dat anders niet zouden doen", zegt CEO Sven Degezelle van Media Markt België aan GVA.

 

Media Markt België besloot in augustus al om de winkeloppervlakte in Mechelen te beperken tot ongeveer 1.400 m², maar moest tot nu wachten op groen licht van de Duitse hoofdzetel. Voorlopig is het nog niet zeker of de tweede verdieping door Media Markt wordt ingevuld op een andere manier of opnieuw verhuurd zal worden.

 

Het is wel mogelijk dat er in de toekomst opnieuw een grote winkel van Media Markt komt in Mechelen, maar dan aan de rand van de stad.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour en Fnac Darty denken aan inkoopalliantie

01/12/2017

Supermarktbedrijf Carrefour en elektronicaverkoper Fnac Darty denken eraan om een alliantie te vormen voor hun elektronica-aankopen. Door die bundeling van krachten kunnen ze de prijzen immers drukken.

Media Saturn lanceert eerste volledig virtuele winkelwereld

21/11/2017

Klanten van Saturn, dat samen met Media Markt deel uitmaakt van de groep Media Saturn, kunnen voortaan hun VR-bril opzetten om de producten in twee virtuele omgevingen te bekijken. De koop ook afronden in VR is voorlopig nog niet mogelijk.

Krëfel neemt meerderheid in IT-speler Tones

17/11/2017

Krëfel heeft een meerderheid genomen in het Mechelse Tones, een keten met vier winkels die gespecialiseerd is in IT en multimedia. Door die overname wil Krëfel zijn aanbod in die sectoren verder uitbreiden.

Service is de sleutel voor jarig Keymusic

10/11/2017

De fysieke muziekwinkel heeft zeker nog bestaansrecht, zegt CEO Francky Dedeyne van Keymusic, dat zijn 25e verjaardag viert. "Als je oplossingen verkoopt, speelt prijs minder", stelt hij. Groei komt uit een franchiseconcept, bovendien lonkt het buitenland.

Pieter Haas, CEO Ceconomy: "Wij verkopen een digitaal leven aan de consument"

03/11/2017

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, heeft de sleutel in handen voor de verdere consolidatie van de elektronicasector in Europa. De retailer wordt een verkoper van diensten en oplossingen: “We helpen mensen de juiste beslissingen te nemen.”

Ceconomy groeit verder in transitiejaar

26/10/2017

In het vierde kwartaal van zijn boekjaar is Ceconomy, voorheen onderdeel van de Duitse Metro Group, met 4,6% gegroeid naar 5,264 miljard euro. Vooral online zette het moederbedrijf van onder andere Media Markt grote stappen.

Back to top