Mechelse Media Markt krimpt in

Mechelse Media Markt krimpt in

Elektronicaketen Media Markt heeft haar vestiging in Mechelen ingekrompen: het stuk op de verdieping is gesloten, mede omdat de grote toestellen in het filiaal niet goed verkopen en er dus minder ruimte nodig is.

Nieuw filiaal buiten de stad

De Media Markt op de Bruul zal verdergaan als een kleinere stadswinkel, met die van Gent als voorbeeld. "Traditioneel werken wij met grote winkels van 3.000 tot 6.000 m², maar in kleinere stadskernen kiezen wij nu voor een andere aanpak. Als deze formule aanslaat, kunnen wij winkels openen in kleinere steden waar wij dat anders niet zouden doen", zegt CEO Sven Degezelle van Media Markt België aan GVA.

 

Media Markt België besloot in augustus al om de winkeloppervlakte in Mechelen te beperken tot ongeveer 1.400 m², maar moest tot nu wachten op groen licht van de Duitse hoofdzetel. Voorlopig is het nog niet zeker of de tweede verdieping door Media Markt wordt ingevuld op een andere manier of opnieuw verhuurd zal worden.

 

Het is wel mogelijk dat er in de toekomst opnieuw een grote winkel van Media Markt komt in Mechelen, maar dan aan de rand van de stad.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Topman Samsung stapt op, ondanks recordwinst

13/10/2017

Het Zuid-Koreaanse Samsung heeft ook in het afgelopen kwartaal een recordwinst gehaald, dankzij sterke prestaties van de chipdivisie. Dat hield een van de drie CEO’s echter niet tegen om op te stappen.

Fnac-Darty stelt nieuw directiecomité voor

12/10/2017

Iets meer dan een jaar na de fusie van Fnac en Darty en enkele maanden na de toch wel onverwachte overstap van CEO Alexandre Bompard naar Carrefour heeft de Franse entertainment- en elektrogroep Fnac-Darty zijn nieuwe directiecomité bekendgemaakt.

Pc-verkoop al 12 kwartalen op rij achteruit

12/10/2017

De verkoop van pc’s is in het derde kwartaal opnieuw gezakt, nu met 3,6%. Daarmee krimpt de markt nu al drie jaar op rij, zo becijferde onderzoeksbureau Gartner.

Coolblue zoekt duizend bezorgers extra

05/10/2017

Webshop Coolblue is op zoek naar duizend extra bezorgers. Zo wil het zijn witgoedleveringen nog verder uitbouwen. Momenteel heeft het Nederlandse bedrijf al een groot deel van die leveringen in eigen handen.

Samsung verdient meer aan iPhone X dan aan Galaxy S8

05/10/2017

Dat Apple voor zijn schermen en chips onder meer aanklopt bij aartsrivaal Samsung, is al langer bekend. Maar dat de Zuid-Koreanen meer geld ‑ een pak meer zelfs! ‑ zullen verdienen aan de iPhone X dan aan hun Galaxy S8, dat doet toch even de wenkbrauwen fronsen…

Computerwebwinkel Afuture opgedoekt

18/09/2017

Enkele maanden geleden ging webshop Afuture failliet, maar dankzij Beat-it was er wel sprake van een doorstart. Nu heeft de nieuwe eigenaar toch besloten om er definitief de stekker uit te trekken.

Back to top