Mechelse Media Markt krimpt in | RetailDetail

Mechelse Media Markt krimpt in

Mechelse Media Markt krimpt in

Elektronicaketen Media Markt heeft haar vestiging in Mechelen ingekrompen: het stuk op de verdieping is gesloten, mede omdat de grote toestellen in het filiaal niet goed verkopen en er dus minder ruimte nodig is.

Nieuw filiaal buiten de stad

De Media Markt op de Bruul zal verdergaan als een kleinere stadswinkel, met die van Gent als voorbeeld. "Traditioneel werken wij met grote winkels van 3.000 tot 6.000 m², maar in kleinere stadskernen kiezen wij nu voor een andere aanpak. Als deze formule aanslaat, kunnen wij winkels openen in kleinere steden waar wij dat anders niet zouden doen", zegt CEO Sven Degezelle van Media Markt België aan GVA.

 

Media Markt België besloot in augustus al om de winkeloppervlakte in Mechelen te beperken tot ongeveer 1.400 m², maar moest tot nu wachten op groen licht van de Duitse hoofdzetel. Voorlopig is het nog niet zeker of de tweede verdieping door Media Markt wordt ingevuld op een andere manier of opnieuw verhuurd zal worden.

 

Het is wel mogelijk dat er in de toekomst opnieuw een grote winkel van Media Markt komt in Mechelen, maar dan aan de rand van de stad.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Fusie legde Fnac Darty geen windeieren

22/02/2018

De Franse entertainment- en elektroretailer Fnac Darty, de groep boven het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft “een solide 2017” achter de rug. De omzet steeg immers met bijna 40%.

Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Verzekeraar op één na grootste aandeelhouder Fnac-Darty

08/02/2018

Investeringsfonds Knight Vinke heeft zijn participatie in Fnac-Darty, de fusiegroep die ook de Belgische elektroketen Vanden Borre en de Nederlandse retailer BCC in handen heeft, verkocht aan verzekeringsmakelaar SFAM.

Ondanks tegenvallende verkoop recordwinst voor Apple

02/02/2018

Apple heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar, dat eindigde op 30 december 2017, zijn records qua omzet en winst weten te breken. Toch zijn er ongunstige signalen, want de verkoop van de iPhone bleef onder de verwachtingen.

Computerchips drijvende factor achter recordwinst Samsung

31/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft ook in het vierde kwartaal een recordwinst gehaald, wat het vooral te danken heeft aan de chipdivisie. Daar blijven de prijzen immers erg hoog.

Back to top