Mechelse Media Markt krimpt in | RetailDetail

Mechelse Media Markt krimpt in

Mechelse Media Markt krimpt in

Elektronicaketen Media Markt heeft haar vestiging in Mechelen ingekrompen: het stuk op de verdieping is gesloten, mede omdat de grote toestellen in het filiaal niet goed verkopen en er dus minder ruimte nodig is.

Nieuw filiaal buiten de stad

De Media Markt op de Bruul zal verdergaan als een kleinere stadswinkel, met die van Gent als voorbeeld. "Traditioneel werken wij met grote winkels van 3.000 tot 6.000 m², maar in kleinere stadskernen kiezen wij nu voor een andere aanpak. Als deze formule aanslaat, kunnen wij winkels openen in kleinere steden waar wij dat anders niet zouden doen", zegt CEO Sven Degezelle van Media Markt België aan GVA.

 

Media Markt België besloot in augustus al om de winkeloppervlakte in Mechelen te beperken tot ongeveer 1.400 m², maar moest tot nu wachten op groen licht van de Duitse hoofdzetel. Voorlopig is het nog niet zeker of de tweede verdieping door Media Markt wordt ingevuld op een andere manier of opnieuw verhuurd zal worden.

 

Het is wel mogelijk dat er in de toekomst opnieuw een grote winkel van Media Markt komt in Mechelen, maar dan aan de rand van de stad.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.