Mechelse Media Markt krimpt in

Mechelse Media Markt krimpt in

Elektronicaketen Media Markt heeft haar vestiging in Mechelen ingekrompen: het stuk op de verdieping is gesloten, mede omdat de grote toestellen in het filiaal niet goed verkopen en er dus minder ruimte nodig is.

Nieuw filiaal buiten de stad

De Media Markt op de Bruul zal verdergaan als een kleinere stadswinkel, met die van Gent als voorbeeld. "Traditioneel werken wij met grote winkels van 3.000 tot 6.000 m², maar in kleinere stadskernen kiezen wij nu voor een andere aanpak. Als deze formule aanslaat, kunnen wij winkels openen in kleinere steden waar wij dat anders niet zouden doen", zegt CEO Sven Degezelle van Media Markt België aan GVA.

 

Media Markt België besloot in augustus al om de winkeloppervlakte in Mechelen te beperken tot ongeveer 1.400 m², maar moest tot nu wachten op groen licht van de Duitse hoofdzetel. Voorlopig is het nog niet zeker of de tweede verdieping door Media Markt wordt ingevuld op een andere manier of opnieuw verhuurd zal worden.

 

Het is wel mogelijk dat er in de toekomst opnieuw een grote winkel van Media Markt komt in Mechelen, maar dan aan de rand van de stad.

Tags: