Media Markt sluit winkels in Gent en Mechelen | RetailDetail

Media Markt sluit winkels in Gent en Mechelen

Media Markt sluit winkels in Gent en Mechelen

De elektrowinkels van Media Markt aan de Korenmarkt in Gent (foto) en op de Bruul in Mechelen gaan dicht door het akkoord dat de keten sloot met Makro om de elektro-afdeling in zijn winkels over te nemen. Het personeel verhuist in principe mee.

Naar Eke en Machelen

In Gent ging al langer het gerucht dat de winkel (die pas in de zomer van 2014 opende) zou sluiten, zeker nadat het aanbod al was verkleind en de bovenste verdieping gesloten. Vorig jaar in mei had Media Markt al laten verstaan dat de winkel op de Bruul vroeg of laat zijn deuren zou sluiten omdat er onvoldoende parkeermogelijkheden waren.

 

Media Markt is al begonnen met de omvorming van de elektro-afdeling in de zes Belgische Makro’s. Tegen half mei zou dat proces afgerond moeten zijn. Voor het personeel van de getroffen winkels is er geen impact, behalve dan dat hun werkplek wijzigt: de mensen van Gent kunnen aan de slag in Eke, die van Mechelen verhuizen naar Machelen (in de rand rond Brussel).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicagroep Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekt naar eigen zeggen snelle vooruitgang en nam ook grote stappen in haar herstelplan: eind 2018 wil het voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen.

De ‘Schnäppcam’ lokt klanten weer naar de winkel

16/04/2018

De strijd aanbinden met webshops lijkt in deze tijd een verloren zaak voor veel fysieke winkels, maar niet alle winkeliers gooien zomaar de handdoek in de ring. Dat bewijst een Duitse witgoedhandelaar die een originele manier vond om klanten te lokken.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

NMBS test pizza-automaat in Mechelen

29/03/2018

Na de kroket uit de muur maakt ook de pizza-automaat nu zijn intrede in ons land. De primeur is voor de NMBS, die in het station van Mechelen met een proefproject is gestart, in samenwerking met Let's Pizza.

Gentse binnenstad is een winkelstraatje rijker

26/03/2018

De Gentse Kouterdreef, een steegje dat de Kalandeberg met de Kouter verbindt, is sinds dit weekend de thuishaven van alvast Calvin Klein Underwear, Gant, Juttu en Tommy Hilfiger. Winkelaars zullen de winkelstraat wel moeten delen met koning Auto.

Filet Pur: Een défilé van goede bedoelingen

23/03/2018

Een week waarin foodretailers zich van hun àller-àllerbeste kant lieten zien. Stuk voor stuk. Echt waar. Enfin, op enkele uitzonderingen na. Kom alles te weten in het vrolijke overzicht van RetailDetail Food!