Media Markt sluit winkels in Gent en Mechelen

Media Markt sluit winkels in Gent en Mechelen

De elektrowinkels van Media Markt aan de Korenmarkt in Gent (foto) en op de Bruul in Mechelen gaan dicht door het akkoord dat de keten sloot met Makro om de elektro-afdeling in zijn winkels over te nemen. Het personeel verhuist in principe mee.

Naar Eke en Machelen

In Gent ging al langer het gerucht dat de winkel (die pas in de zomer van 2014 opende) zou sluiten, zeker nadat het aanbod al was verkleind en de bovenste verdieping gesloten. Vorig jaar in mei had Media Markt al laten verstaan dat de winkel op de Bruul vroeg of laat zijn deuren zou sluiten omdat er onvoldoende parkeermogelijkheden waren.

 

Media Markt is al begonnen met de omvorming van de elektro-afdeling in de zes Belgische Makro’s. Tegen half mei zou dat proces afgerond moeten zijn. Voor het personeel van de getroffen winkels is er geen impact, behalve dan dat hun werkplek wijzigt: de mensen van Gent kunnen aan de slag in Eke, die van Mechelen verhuizen naar Machelen (in de rand rond Brussel).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Schotse winkel ‘ontslaat’ Pepper-robot

23/01/2018

Een vestiging van de Britse keten Margiotta in Edinburgh heeft na amper een week besloten om een experiment met een Pepper-robot stop te zetten. Klanten zouden de robot verwarrend hebben gevonden.

Ceconomy stuurt winstwaarschuwing uit voor eerste kwartaal

22/01/2018

Ceconomy, het moederbedrijf achter elektronicaketens Media Markt en Saturn, heeft een bericht uitgestuurd waarin het waarschuwt voor mindere resultaten in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar.

Fnac Vanden Borre start werken aan gezamenlijk distributiecentrum

17/01/2018

In Willebroek gaan de werken aan een nieuw distributiecentrum voor Fnac en Vanden Borre van start. Het is de volgende stap in de integratie van de twee ketens, die sinds de fusie van Darty en Fnac tot dezelfde groep behoren.

Unizo waarschuwt E40-gemeenten voor plannen outletcenter

11/01/2018

Tal van Oost-Vlaamse gemeentebesturen hebben van Unizo Oost-Vlaanderen een brief in de bus gekregen waarin de ondernemersorganisatie waarschuwt voor de komst van een groot outletcenter langs de E40. “Dit bedreigt de lokale handel”, klinkt het.

Metro opent vestiging in Middelkerke

10/01/2018

Horecagroothandel Metro opent eind maart zijn elfde vestiging in België. Dan opent een winkel in de Biezenstraat in Middelkerke. De groothandel moet dienen om de volledige kustregio te bedienen.

Samsung mikt op recordwinst in vierde kwartaal

09/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft in voorlopige kwartaalresultaten aangegeven dat het uitgaat van een recordwinst voor het vierde kwartaal van 2017. Toch lijkt het niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen.

Back to top