Media Markt of Vanden Borre naar Makro? | RetailDetail

Media Markt of Vanden Borre naar Makro?

Media Markt of Vanden Borre naar Makro?

Makro zou onderhandelingen voeren met ketens als Media Markt en Vanden Borre om de elektroafdeling in de Belgische Makro-winkels te redden. De keten wil in de toekomst immers zelf enkel nog feestartikelen, producten voor de bouw en verse voeding verkopen.

Banenverlies beperken

Makro hoopt zo de resultaten terug op het goede pad te brengen: vorig jaar werd immers een nettoverlies van 33 miljoen euro geleden. Die verandering van strategie gaat echter ook gepaard met het schrappen van ongeveer 500 banen in België.

 

In een poging om die banen nu toch voor een deel te redden, heeft Makro aan de vakbonden laten weten dat het onderhandelingen heeft opgestart met ketens als Media Markt en Vanden Borre. De bedoeling is dat één van die ketens de elektroafdelingen van Makro overneemt. De vakbonden hopen alvast dat het banenverlies zo beperkt kan worden, al geldt dan natuurlijk wel de voorwaarde dat het personeel door één van die ketens wordt overgenomen. Desgevraagd wil Makro over het nieuws, dat eerst in Gazet van Antwerpen verscheen, echter geen commentaar kwijt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Media Markt boet voor Metro en voor Turkije

14/08/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, stagneerde in het voorbije kwartaal. De elektronicagroep moet op de beurs ook boeten voor de aandelendip bij Metro, de holding waarvan het vorig jaar afsplitste, en bezorgdheden om de Turkse expansie.

Samsung krijgt ervan langs van Chinezen

31/07/2018

Samsung stelt teleur in zijn tweede kwartaal: de elektronicaproducent ziet de omzet terugvallen door een tegenvallende smartphoneverkoop. De concurrentie van goedkopere producenten breekt het Zuid-Koreaanse bedrijf zuur op.

Coolblue is er voortaan ook in het Engels

25/07/2018

Elektronicaretailer Coolblue lanceert zijn website en app nu ook in het Engels. Het zegt daarmee Engelstalige klanten in de Benelux beter te willen bedienen. Van een stap richting buitenland is (nog) geen sprake, klinkt het.

Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Matthias De Clercq van Coolblue naar Nexxworks

06/07/2018

Matthias De Clercq, de Belgische topman van Coolblue, verlaat het bedrijf om op 17 juli commercieel directeur te worden bij consultancybedrijf Nexxworks.