Media Markt verhuurt elektronica in Duitsland | RetailDetail

Media Markt verhuurt elektronica in Duitsland

Media Markt verhuurt elektronica in Duitsland

Media Markt is in Duitsland gestart met een proefproject waarbij klanten hun elektronica kunnen huren, met de optie om het later aan te kopen. Een product moet daarbij wel minstens voor een maand gehuurd worden.

Afhandeling online geregeld

Momenteel zijn er enkele honderden producten die kunnen gehuurd worden, van spelconsoles tot tv’s, telefoons en camera’s. Een product mag zo lang gehuurd worden als de klant wil. Zodra de klant het volledige aankoopbedrag heeft uitgegeven aan huurgeld, kan hij het product aankopen voor de prijs van nog drie keer de huur voor een maand.

 

Het huren van een iPad kost momenteel zestig euro per maand, terwijl voor een consolespel acht euro per maand moet worden neergeteld. Media Markt werkt voor de service samen met de Berlijnse startup Grover. De volledige afhandeling van de huur wordt online geregeld.

 

Momenteel prijst Media Markt in Duitsland de nieuwe service aan als een tijdelijk actie, maar het zou wel degelijk over een proefproject gaan, dat bij succes mogelijk voor langere tijd en in andere landen wordt geïmplementeerd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

Hugo Boss groeit vooral online sterk

03/05/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss kon tijdens het eerste kwartaal groei optekenen in alle regio's. De omzet van de groep steeg met 5% tot 650 miljoen euro, onder meer dankzij de sterke groei van de eigen webshop.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.