Media Markt verhuurt elektronica in Duitsland

Media Markt verhuurt elektronica in Duitsland

Media Markt is in Duitsland gestart met een proefproject waarbij klanten hun elektronica kunnen huren, met de optie om het later aan te kopen. Een product moet daarbij wel minstens voor een maand gehuurd worden.

Afhandeling online geregeld

Momenteel zijn er enkele honderden producten die kunnen gehuurd worden, van spelconsoles tot tv’s, telefoons en camera’s. Een product mag zo lang gehuurd worden als de klant wil. Zodra de klant het volledige aankoopbedrag heeft uitgegeven aan huurgeld, kan hij het product aankopen voor de prijs van nog drie keer de huur voor een maand.

 

Het huren van een iPad kost momenteel zestig euro per maand, terwijl voor een consolespel acht euro per maand moet worden neergeteld. Media Markt werkt voor de service samen met de Berlijnse startup Grover. De volledige afhandeling van de huur wordt online geregeld.

 

Momenteel prijst Media Markt in Duitsland de nieuwe service aan als een tijdelijk actie, maar het zou wel degelijk over een proefproject gaan, dat bij succes mogelijk voor langere tijd en in andere landen wordt geïmplementeerd.