Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

Saturn opende vandaag Europa's allereerste kassaloze elektronicawinkel in Oostenrijk. De voormalige Metro Group-keten biedt zijn klanten het gebruikelijke advies bij aankoop, maar betalen moet gebeuren via een app.

 

Mix van online en offline

De winkel in Innsbruck belooft een naadloze versmelting van de voordelen die online en offline shopping elk te bieden hebben. Klanten vinden er het gebruikelijke aanbod van producten op de rekken en kunnen, indien gewenst, overleggen met experten aanwezig in de winkel. De koop effectief rond maken gebeurt echter met een app in plaats van aan de kassa.

 

De app werd ontwikkeld in samenwerking met de Britse startup MishiPay en kan gratis geïnstalleerd worden op smartphones. Het principe is eenvoudig: de app scant de barcode van de items die de klant koopt en betaalt ervoor via kredietkaart of PayPal.

 

Scannen, betalen, vertrekken

"Saturn Express vertegenwoordigt een nieuw winkelconcept dat ontwikkeld werd om verbruikers bij te staan in een steeds meer gedigitaliseerde wereld," stelt Martin Wild, innovatiemanager bij de MediaMarktSaturn Retail Group. "Onze Scan, Pay and Leave-technologie brengt het allerbeste van de online betaalervaring naar de fysieke winkel."

 

De nieuwe Saturn Express, gelegen in het Sillpark in Innsbruck, is de eerste winkel in zijn soort, maar zeker niet de eerste technologische innovatie waarmee Media Markt Saturn op de proppen komt om de winkelervaring van zijn klanten te verrijken. In november vorig jaar lanceerde de elektronicagigant naar eigen zeggen nog de eerste volledig virtuele winkelwereld die gebruikmaakt van virtuele realiteit.

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Hoe Polette de Zara van de brillen wil worden

25/06/2018

Excentrieke designmonturen voor geen geld, online besteld en rechtstreeks geleverd vanuit de fabriek in China: Polette gaat voor niets minder dan disruptie in de optiekwereld. Het fast-fashion brillenmerk wil de wereld veroveren.

Standaard Boekhandel opent Brusselse flagshipstore

25/06/2018

In de Brusselse voetgangerszone mikt Standaard Boekhandel op een internationaal publiek met een grote keuze aan boeken in het Frans en het Engels. Ook de schrijf- en papierwaren van zusterketen Club krijgen alle ruimte.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië.