Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

Saturn opende vandaag Europa's allereerste kassaloze elektronicawinkel in Oostenrijk. De voormalige Metro Group-keten biedt zijn klanten het gebruikelijke advies bij aankoop, maar betalen moet gebeuren via een app.

 

Mix van online en offline

De winkel in Innsbruck belooft een naadloze versmelting van de voordelen die online en offline shopping elk te bieden hebben. Klanten vinden er het gebruikelijke aanbod van producten op de rekken en kunnen, indien gewenst, overleggen met experten aanwezig in de winkel. De koop effectief rond maken gebeurt echter met een app in plaats van aan de kassa.

 

De app werd ontwikkeld in samenwerking met de Britse startup MishiPay en kan gratis geïnstalleerd worden op smartphones. Het principe is eenvoudig: de app scant de barcode van de items die de klant koopt en betaalt ervoor via kredietkaart of PayPal.

 

Scannen, betalen, vertrekken

"Saturn Express vertegenwoordigt een nieuw winkelconcept dat ontwikkeld werd om verbruikers bij te staan in een steeds meer gedigitaliseerde wereld," stelt Martin Wild, innovatiemanager bij de MediaMarktSaturn Retail Group. "Onze Scan, Pay and Leave-technologie brengt het allerbeste van de online betaalervaring naar de fysieke winkel."

 

De nieuwe Saturn Express, gelegen in het Sillpark in Innsbruck, is de eerste winkel in zijn soort, maar zeker niet de eerste technologische innovatie waarmee Media Markt Saturn op de proppen komt om de winkelervaring van zijn klanten te verrijken. In november vorig jaar lanceerde de elektronicagigant naar eigen zeggen nog de eerste volledig virtuele winkelwereld die gebruikmaakt van virtuele realiteit.

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Slimme koelkast Samsung bestelt bij Albert Heijn

14/03/2018

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerken voor online boodschappen: de nieuwe koelkasten van Samsung laten je vanop afstand in de koelkast kijken, waarna je met de Appie-app meteen de ontbrekende boodschappen kan bestellen.

Samsøe & Samsøe opent eerste Belgische winkel

13/03/2018

Het Deense modelabel Samsøe & Samsøe heeft vandaag zijn eerste Belgische winkel geopend. De Kammenstraat in Antwerpen kreeg de primeur.

Delhaize opent innovatieve conceptwinkel in Boekarest

13/03/2018

De Roemeense supermarktketen Mega Image, onderdeel van het Belgisch-Nederlandse Ahold Delhaize, heeft in het centrum van Boekarest een conceptwinkel geopend. Die moet "een ongeëvenaarde winkelervaring bieden" in het hart van de stad.

Franprix heeft z’n Belgische testwinkel geopend

02/03/2018

Sinds woensdag 28 februari is de eerste Belgische vestiging van Franprix een feit. De retailer koos voor een locatie aan de drukke Elsensesteenweg en claimt exclusieve diensten en producten.

Marie Méro opent in Mechelen zesde vestiging

02/03/2018

Modeketen Marie Méro opent vandaag in Mechelen haar zesde vestiging. Ze neemt daarbij het pand over van kledingzaak ‘Chantal’, waar de collecties van Marie Méro eerder al werden verkocht.

Back to top